Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 16th, 2022 | by fileto

0

Ατόνησαν τα μέτρα ελέγχου για μάσκες

Συνεχίζονται οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Αλλά η παραβατικότητα είναι μικρή σύμφωνα με το καθημερινό δελτίο της ΕΛΑΣ μάλλον λόγω Πάσχα ή λόγω δημοσκοπήσεων που όπως φαίνεται το μέτρο είναι πλέον ενοχλητικό για την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Για παράδειγμα την Παρασκευή 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 84.557 έλεγχοι, από τους οποίους οι 50.657 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 44 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 37 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

14 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

11 στη Δυτική Ελλάδα, 1 στην Αττική, 1 στην Κρήτη και 1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.171 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.453 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.718 των 150 ευρώ.

29 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.241 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.043 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑