Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 29th, 2022 | by fileto

0

Απατεώνες χτυπούν μικροξενοδόχους

Η εξαπάτηση ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων έχει γίνει μάστιγα στη Βόρειο Ελλάδα όπως και στη Θάσο.

Παράλληλα και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει τους ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων, για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που παρουσιάζονται ως δήθεν ενδιαφερόμενοι για κράτηση δωματίων.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, για απάτη σε βάρος ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος.

Ειδικότερα, προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του καταλύματος, με το πρόσχημα ενδιαφέροντος για την κράτηση δωματίου.

Στη συνέχεια έλαβε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, που του ζητούσε να «πατήσει» τον σύνδεσμο που περιείχε, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί ιστοσελίδα που έμοιαζε με την επίσημη σελίδα της τράπεζας και να καταχωρήσει τα τραπεζικά του στοιχεία, δήθεν για την πληρωμή του δωματίου.

Με την μέθοδο αυτή, υπέκλεψαν τα στοιχεία και τους κωδικούς του παθόντα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό, τα οποία μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό του παραπάνω ημεδαπού.

Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ιδίως ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων και τουριστικών καταλυμάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Να μην πείθονται από δήθεν πελάτες που τους ζητούν με οποιονδήποτε τρόπο, τραπεζικά και προσωπικά στοιχεία ή κωδικούς, για την πληρωμή υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος λαμβάνει παρόμοια μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο:

  • να μην επιλέγει τους προτεινόμενους συνδέσμους ( link ),
  • να μην απαντά στα μηνύματα,
  • να μην καταχωρεί και να μην στέλνει προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Περισσότερες πληροφορίες παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://cyberalert.gr/phising/


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑