Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 14th, 2023 | by fileto

0

Τους καρφώνει η Σαμπιχά…

Άρθρο με το οποίο επιβεβαιώνει τις πιέσεις του τουρκικού προξενείου που έθεσε βέτο στην υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη έγραψε η Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά.

Στο άρθρο της, η Σαμπιχά επιβεβαιώνει ουσιαστικά τα όσα κατήγγειλε ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής, ότι δηλαδή με παρέμβαση του τουρκικού προξενείου είχε κοπεί από υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ το 2014.

«Η περιπέτεια της τιμητικής πρότασης, από καταξιωμένες προσωπικότητες της Αριστεράς, να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του 2014 επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή όσα συμβαίνουν στη Θράκη» γράφει η Σαμπιχά, για να προσθέσει ότι ο κ. Γιώργος Αϋφαντής υπενθύμισε «το παρασκήνιο που ακολούθησε την αρχική ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου και την ακύρωση τελικά της συμμετοχής μου».

«Ήταν ένας, όπως πανηγυρικά διατράνωσαν όσοι τότε εναντιώθηκαν στην υποψηφιότητά μου, “θρίαμβος” ποικιλώνυμων κύκλων που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ τον οικισμό μας και δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα προβλήματά μας, αλλά ούτε και αντιλαμβάνονται τα διακυβεύματα στη Θράκη» τονίζει η Σαμπιχά και προσθέτει:

«Οι μηχανισμοί του τουρκικού προξενείου με τη συνενοχή, εκούσια ή ακούσια κατά περιπτώσεις, εγχώριων παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή και των πολιτικών κομμάτων, επιδίδονται στον συστηματικό προσεταιρισμό των Ελλήνων Ρομά με αποκλειστικό σκοπό όχι το καλό της Θράκης, αλλά την ικανοποίηση των ιδιοτελών στρατηγικών επιδιώξεών τους».

Πηγή: iefimerida.grΗ Σουλεϊμάν Σαμπιχά επιβεβαιώνει Αϋφαντή: Πώς την έκοψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ρόλος του τουρκικού προξενείου – iefimerida.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑