Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 10th, 2023 | by fileto

0

Έκλεψαν 2 τόνους πετρέλαιο από δύο σχολεία

Ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ προκάλεσαν άγνωστοι στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) και στο Γυμνάσιο της Γενισέας Ξάνθης, τα οποία συστεγάζονται στον ίδιο χώρο, καθώς κατέστρεψαν τους καυστήρες του σχολικού συγκροτήματος και έκλεψαν όλο το πετρέλαιο από τις δεξαμενές.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό την περασμένη Κυριακή, λίγο πριν από την επανέναρξη των μαθημάτων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι διευθυντές των δύο σχολείων είδαν παραβιασμένους τους χώρους των δύο λεβητοστασίων, ενώ κατέγραψαν τις καταστροφές και την κλοπή του πετρελαίου από τις δύο δεξαμενές, που ανέρχεται σε περίπου 2000 λίτρα.

Παράλληλα, από το ΕΕΕΕΚ οι δράστες έκλεψαν και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για το μάθημα της γεωπονίας από τους εκπαιδευόμενους.

Ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης Κλεομένης Ψωμακέλης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως αυτή ήταν η πέμπτη φορά που πέφτουν θύματα κλοπής, παρά το γεγονός ότι είχαν φροντίσει ο δήμος Αβδήρων και τα σχολεία να τοποθετήσουν συναγερμό.

«Την περασμένη Κυριακή βρεθήκαμε στο σχολείο για να ανάψουμε τη θέρμανση, λίγες ώρες πριν από την επανέναρξη των μαθημάτων. Είδαμε τους χώρους παραβιασμένους και κατεστραμμένους.

Οι δράστες έκοψαν ακόμη και σωλήνες για να πάρουν το πετρέλαιο, ενώ μας έκλεψαν και ένα φρεζάκι», είπε ο κ. Ψωμακέλης.

Συμπλήρωσε, δε, πως τον περασμένο Μάιο του 2022 ήταν το τελευταίο περιστατικό κλοπής, όταν και οι δράστες έκλεψαν από το σχολείο όλα τα εργαλεία και υπολογιστές. Σε συνάντηση που είχαν το πρωί οι διευθυντές με τον δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη αποφασίστηκε να τοποθετηθούν κάμερες περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος.

Η δημοτική αρχή, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, φρόντισε να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές στο Γυμνάσιο και τα μαθήματα έγιναν κανονικά τη Δευτέρα, ενώ η θέρμανση δεν λειτούργησε την ίδια μέρα στο ΕΕΕΕΚ, με αποτέλεσμα μόλις 10 γονείς να αποφασίσουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σήμερα, τα μαθήματα έγιναν κανονικά καθώς αποκαταστάθηκαν οι καταστροφές.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑