Με μειωμένο εισιτήριο θα συνεχίσουν να τ..." /> Μειωμένο εισιτήριο ΟΣΕ για κατόχους Ευρωπαικής Κάρτας

Stuttgart οσε

Published on June 4th, 2013 | by fileto

0

Μειωμένο εισιτήριο ΟΣΕ για κατόχους Ευρωπαικής Κάρτας

Με μειωμένο εισιτήριο θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στον σιδηροδρομικό άξονα Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης, καθώς και στην απευθείας γραμμή Αθήνα – Καλαμπάκα.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διά του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου υπέγραψε συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας της με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, που εκπροσωπήθηκε από τον γ.γ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Μακεδονία” η συμφωνία προβλέπει τη διάθεση στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων συνολικά 3.000 θέσεων ανά μήνα στην ειδική εκπτωτική τιμή των 12 ευρώ για τη μετακίνησή τους σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity στις γραμμές Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, καθώς και στην απευθείας γραμμή Αθήνα – Καλαμπάκα με τους όρους που γίνεται μέχρι σήμερα η διαχείριση των εκπτωτικών προσφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εξαίρεση δηλαδή των ημερών που εμφανίζονται υψηλές πληρότητες σε ορισμένες αμαξοστοιχίες). Στις παραπάνω τιμές εμπεριέχεται ΦΠΑ και κοινωνικός πόρος.

Οι εκπτωτικές τιμές θα καλύπτουν όλο το φάσμα των αμαξοστοιχιών για τις οποίες ισχύει κράτηση θέσης στις παραπάνω γραμμές και θα είναι διαθέσιμες το πολύ μέχρι 48 ώρες πριν από την αναχώρηση της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ήδη πωληθεί.

Οι εκπτωτικές τιμές θα είναι διαθέσιμες αρχικά μόνο μέσω θυρίδων πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όπου υπάρχει μηχανογραφημένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και σε δεύτερη φάση και μέσω διαδικτύου.

Στα σημεία αυτά θα ελέγχονται απαραίτητα τα στοιχεία της κάρτας του αιτούντος σε συνδυασμό με την αστυνομική του ταυτότητα, και στη συνέχεια θα εκδίδεται το εκπτωτικό εισιτήριο σύμφωνα με τις οδηγίες του ηλεκτρονικού συστήματος και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι κάρτα εκπτωτική και όχι πιστωτική, και έχει ισχύ στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες 38 χώρες της Ευρώπης.

Προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 4 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ευρώπη, στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος άνω των 100.000 προσφορών για ταξίδια, πολιτιστικά γεγονότα, μεταφορικά μέσα, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες, καταστήματα και πολλά άλλα.

Στην Ελλάδα τα ενεργά μέλη της αγγίζουν τα 15.000.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: www.europeanyouthcard.gr, www.neagenia.gr, www.trainose.gr.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑