Ειδήσεις

Published on July 23rd, 2013 | by fileto

0

Ξεκινά η γεωθερμία στο δήμο Νέστου

Το πράσινο φως στην υλοποίηση ενός ελπιδοφόρου έργου στην περιοχή του δήμου Νέστου, στην Καβάλα, έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε., η οποία ενέκρινε την πρόταση του δήμου για την χρηματοδότηση του έργου… «Εκμετάλλευση Γεωθερμικού Πεδίου Ερατεινού Δήμου Νέστου».

Το μεσημέρι της Δευτέρας σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην έγκριση του έργου, αποφασίζοντας ομόφωνα τη συμμετοχή του Δήμου στην υλοποίηση του έργου με ένα πόσο της τάξεως των 243.000 ευρώ, που αντιστοιχεί σε ένα μικρό ποσό του συνολικού προϋπολογισμού του έργου το οποίο και θα χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκούς Πόρους.

Σε πρώτη φάση το έργο, περιλαμβάνει την πιλοτική λειτουργία δύο παραγωγικών γεωτρήσεων σε βάθος 700 μέτρων, δίνοντας θερμική ενέργεια ικανή να καλύψει ένα δίκτυο 1.000 στρεμμάτων στο πλαίσιο ενός μοντέλου τηλεθέρμανσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ώριμο έργο ενέργειες για την υλοποίηση του οποίου καταβάλει ο δήμος ήδη από το 2007.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑