Άποψη - Γνώμη

Published on October 21st, 2017 | by fileto

0

Κάνναβη, τρίτο φύλο, τάξιμο και ψηφαλάκια

Μην ακούτε αυτά που λέγονται για μεταρρυθμίσεις και κανονικότητα συμβατή με τον σύγχρονο κόσμο.
Όλα είναι ατμός που έλεγε και ο Βρασίδας στην γνωστή ταινία.
Όταν ακούς πολιτικούς νέας κοπής σαν την ΑΝΕλισα Έλενα Κουντουρά να λέει:
«Η κυβέρνηση στηρίζει την κοινωνική δικαιοσύνη. Φέρνουμε επενδύσεις, ανοίγουν επιχειρήσεις, μοιράζουμε πλεόνασμα».
Αμέσως μετά από αυτό κοιτάς τον ουρανό και ψάχνεις τα ψεκαστικά που έλεγε και ο αρχηγός της.
Ναι οι κυβερνητικοί βλέπουν ανάπτυξη γιαυτό και έκαναν παραγγελίες και ψώνια στις ΗΠΑ του Τράμπ τον οποίο στόλιζαν με χίλια δυο κοσμητικά επίθετα.
Η κυρία Κουντουρά λοιπόν ως νέα Μαρία Αντουανέτα μας είπε πρόσφατα και ότι «ο κόσμος δίνει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση. Οι άνθρωποι που υπέφεραν έχουν ένα πιάτο φαγητού στο τραπέζι τους».
Και δεν έφταναν αυτά συνέχισε απτόητη μια και η ίδια φαίνεται από τα πολλά ταξίδια έχει χάσει την επαφή με την ελληνική καθημερινότητα.
«Είναι επιτυχία ότι ο κόσμος δεν τρώει από τα σκουπίδια;», ρωτήθηκε. Ναι, απάντησε η κυρία Κουντουρά και επέμεινε: οι Έλληνες ζουν αξιοπρεπώς, φέραμε την ανάπτυξη.
«Κανένας υπουργός δεν κόβει συντάξεις, κανένας υπουργός δεν βάζει φόρους» είπε σε συνέντευξή της.
Η κυρία Κουντουρά καλά κάνει και τα λέει μια και όπως φαίνεται την ίδια άποψη έχει και ο εξ απορρήτων συνομιλητής της κυβέρνησης με τους βιομηχάνους και επιχειρηματίες αλλά και με την καθημερινότητα.gr ο κυρ Αλέκος Φλαμπουράρης.
Ο κυρ Αλέκος Φλαμπουράρης έλεγε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπεις ανθρώπους να ψάχνουν στους κάδους.
Από όλα αυτά υπάρχουν ακόμη αναλυτές που πιστεύουν και το έχουν μεταδώσει και στους υπουργούς της κυβέρνησης ότι παρ’ όλη την καταστροφή που επέφερε στη χώρα ο Αλέξης και η παρέα του, ο σοφός ελληνικός λαός παραμένει αμετανόητος και σε μεγάλο μέρος του συνεχίζει να στοιχίζεται πίσω από τον Σύριζα.
Δεν είναι τυχαίο που εκατομμύρια Έλληνες τον ξαναψήφισαν τον Σεπτέμβριο του ’15, με κάπιταλ κοντρόλς, με κλειστές τράπεζες, με ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ και με πρόσφατη την μεγάλη κωλοτούμπα του περίφημου δημοψηφίσματος, που τον κατέστησε διάσημο «πολιτικό απατεώνα» σε κάθε άκρη του πλανήτη. Χώρια όλα τα άλλα που είχε υποσχεθεί και τα οποία ουδέποτε σκέφτηκε καν να εφαρμόσει (751 ευρώ βασικό μισθό, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση του μνημονίου, κλπ κλπ).
Όπως δεν είναι τυχαίο που σήμερα, μετά από δυόμιση χρόνια συστηματικής διάλυσης της οικονομίας, και όχι μόνο, δημοσκοπικά ο Σύριζα συνεχίζει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, και μάλιστα αν ο Αλέξης παίξει τα χαρτιά του σωστά, δεν αποκλείεται να χτυπήσει και πρωτιά όποτε αποφασίσει να μας πάει σε εκλογές.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι ο Αλέξης αποτελεί την προσωποποίηση του μέσου νεοέλληνα. Είναι το είδωλό του στον καθρέφτη.
Για τους εν πολλοίς απολιτίκ συμπολίτες μας, που μέχρι πριν από μερικά χρόνια ούτε ήξεραν ούτε τους ένοιαζε ποιος είναι πρωθυπουργός, ο Αλέξης είναι το γελαστό ντόμπρο παιδί που τα έβαλε με τα λαμόγια, τους μπαταχτζήδες, τους μιζαδόρους, τους παλαιοκομματικούς, τους καραδεξιούς, τους πουριτανούς, τους εκκλησιάζοντες πιστούς των παππάδων και των δεσποτάδων, τους ξεπερασμένους.
Για τις γυναίκες είναι συμπαθής αν και ατσούμπαλος, αλλά αυτοδημιούργητος, ενώ για τους άνδρες ο Αλέξης είναι ιδανικός για πρωθυπουργός, αφού ο Έλληνας δεν θέλει να αισθάνεται κατώτερος κανενός και δη εκείνων που τον εκπροσωπούν.
Εξ ου ο συρφετός που απαρτίζει την πολιτική σκηνή σε μεγάλο ποσοστό όπου όποιος ξεχωρίζει σε ένα κλάδο, ακόμη και στον καλλιτεχνικό μπορεί να κυβερνήσει την χώρα.
Ο Αλέξης παράλληλα είναι καπάτσος, επιτήδειος, ψευτόμαγκας, ολίγον τι κάγκουρας, και πάνω απ’ όλα παρλαπίπας. Ιδιότητες δηλαδή που εκφράζουν τον νεοέλληνα κλαρινογαμπρό, που και αυτός με τα ψέματα και εν μέσω καταλήψεων για την τιμή της τυρόπιτας τελείωσε λύκειο, που δεν έμαθε ποτέ σωστά μια ξένη γλώσσα, που με τα ψέματα (δημοκρατικό πεντάρι) τελείωσε και πανεπιστήμιο, και που επίσης με τα ψέματα έφτασε εκεί που έφτασε. Τι να τα κάνουμε τα Χάρβαρντ, τα γαλλικά, τις γραβάτες και τα διδακτορικά; Τους είδαμε και τους κουστουμαρισμένους…
Αυτό είναι εν ολίγοις το μυστικό με το οποίο ο Αλέξης συνεχίζει να είναι κατσικωμένος στο Μαξίμου και στο σβέρκο μας και φυσικά οι 153 γαντζωμένοι στις καρέκλες για να μην τους αναφέρουμε ως καρφωμένους σαν τον Οδυσσέα στο μεσιανό κατάρτι.
Για να κάνουμε τη σούμα μεγάλη μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων θα τον ψηφίσει κανονικά.
Βάλε το τάξιμο με 100.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο, να άλλες 300.000 ψήφοι αμέσως – αμέσως. Οι ενδιαφερόμενοι συν οι οικογένειές τους.
Οι 16αρηδες και 17αρηδες, που σε λίγο θα ψηφίζουν (αν όχι κιόλας). Τους υπόσχεται μια 6μηνη στρατιωτική θητεία ή και κατάργησή της, τους δίνει την υπόσχεση ότι θα καταργήσει τις εξετάσεις στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, και να άλλες 300.000 ψήφοι στο πανέρι.
Θέλετε κι άλλους; Αυτό που έκανε με τους διεμφυλικούς, που μπορεί στην πραγματικότητα να αφορά μόνο 300-500 άτομα σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά επικοινωνιακά πείθει πολλές δεκάδες χιλιάδες υποτιθέμενων προοδευτικών συμπολιτών μας, που κάτι τέτοια τα θεωρούν πρωτοποριακά.
Βάλε και την κάνναβη που από ότι φαίνεται πάει για …απελευθέρωση.
Καθάρισε ο Αλέξης ή έτσι του λένε οι συμβουλάτορές του!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑