Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 2nd, 2017 | by fileto

0

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε μάθημα πτήσης στην Καβάλα

«Δημιουργούμε ένα νέο κόμμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς που θα πρέπει να έχει τους πάντες από προοδευτικούς, φιλελεύθερους, οικολόγους, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστερούς και όσους θέλουν να συστρατευτούν σε κάτι καινούργιο που δημιουργούμε» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Καβάλα και από το καφέ Μπρίκι στην Παναγία, στην παλιά πόλη με φόντο το λιμάνι και την πόλη μας.
Ευδιάθετος και με μια ώρα καθυστέρηση (για την οποία ζήτησε συγνώμη) ο υποψήφιος για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και επικεφαλής του Ποταμιού έφτασε με φόρα, έφτιαξε το σκηνικό (ως άνθρωπος της τηλεόρασης) και ξεκίνησε να μιλά απαντώντας σε ερωτήματα των δημοσιογράφων.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η καθυστέρησή του οφείλετο σε ενημέρωση που είχε στο αεροδρόμιο Καβάλας, όπου φοιτητές από σχολές πιλότων της Αγγλίας, μαθαίνουν μέσω της σχολής Egnatia Aviation την τέχνη αυτή του να πιλοτάρουν αεροσκάφη και τόνισε ότι αυτή είναι μια νέα ευκαιρία για την Ελλάδα που έχει όλα τα προσόντα για μια τέτοια υπηρεσία, να την κάνει πράξη και να αποτελέσει το κέντρο εκπαίδευσης των νέων πιλότων του κόσμου.

Όπως ομολόγησε ο ίδιος έκανε μια πτήση με τους πιλότους και έβαλε ακόμη ένα αστέρι στην προσπάθειά του να πάρει και δίπλωμα πιλότου που τόσο το θέλει από μικρό παιδί!

Πάντως για τον ίδιον το μεγάλο στοίχημα του ενιαίου φορέα είναι να προσελκύσει στην κάλπη στις 12 Νοεμβρίου 2017, πάνω από 200.000 ψηφοφόρους, φίλους της νέας αυτής πρωτοβουλίας για να αποδείξει ο ίδιος ο λαός ότι θέλει αυτό το νέο εγχείρημα και αυτή τη νέα πρόταση ώστε να φύγει το παλιό και να δημιουργηθεί κάτι νέο στο πολιτικό σκηνικό.
Επίσης ανέφερε ότι κακώς δεν έγινε δεκτή η πρότασή του για ηλεκτρονική ψηφοφορία των φίλων του φορέα, αλλά όπως και να έχει αυτό που θα δημιουργηθεί είναι ένα νέο ξεκίνημα, θα σεβαστούν όλοι το αποτέλεσμα και θα δοθεί βήμα σε τολμηρές θέσεις ώστε να αλλάξουμε τη ζωή και την Ελλάδα.
«Ο κόσμος ζητά η πολιτική και οι πολιτικοί να αφουγκραστούν τα καθημερινά του προβλήματα, να τα προωθήσουν και αυτό θα γίνει εφόσον επιλεγεί μια νέα πρόταση, μια νέα ματιά, από ανθρώπους που έχουν δουλέψει, έχουν κοπιάσει και έχουν τριβή με την καθημερινότητα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και φυσικά σε ερώτηση που του έγινε ο ίδιος πιστεύει ότι διαθέτει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να έχει την πρώτη επιλογή των ψηφοφόρων στις 12 Νοέμβρη!
Τέρμα οι σύλλογοι φοιτητών και συνδικαλιστές με την σφραγίδα των κομμάτων
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι το νέο κόμμα θα είναι πολυτασικό και όχι ομοσπονδιακό, εξηγώντας πως “ομοσπονδιακό σημαίνει ότι θα έχει πέντε-έξι υπαρχηγούς και ο καθένας έχει μία τάση, έναν μηχανισμό. Δηλαδή, ο καθένας έχει ένα κομμάτι κόμματος μέσα στο κόμμα.
Το πολυτασικό είναι το μοντέρνο κόμμα, όπου δεν υπάρχουν ξεχωριστοί μηχανισμοί, δεν υπάρχουν υπαρχηγοί που να ηγούνται τάσεων, αλλά ο καθένας κρατάει και τις πολιτικές του απόψεις. Γιατί ένα μεγάλο κόμμα πρέπει να έχει μέσα και έχει μέσα προοδευτικούς, φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες, αριστερούς, ανθρώπους, που στα επιμέρους ζητήματα διαφωνούν.
Για παράδειγμα, προσωπικά έχω ταχθεί κατά των κομματικών συνδικαλιστικών παρατάξεων μέσα στα κόμματα. Είμαστε στο 2017 και όχι στο 1980.
Τα κόμματα επηρεάζουν πολιτικά τις εξελίξεις, δρουν μέσα στα κινήματα, αλλά δεν έχουν στρατιώτες. Δεν έχουν στρατιώτες μέσα στους συνδικαλιστές, δεν έχουν στρατιώτες μέσα στα πανεπιστήμια”.
Δεν θα σε ψηφίσω του είπε η Τσανάκα
Το μεσημέρι ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα η οποία του είπε ότι τον συμπαθεί αλλά δεν θα τον ψηφίσει στην διαδικασία, αν και μέλη της οικογένειάς της θα το κάνουν…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑