Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 30th, 2018 | by fileto

0

Παντού στην Καβάλα μικρές χωματερές

Με ανάρτησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος μετά την επισήμανση που έκανε για τα μπάζα που υπήρχαν στην Καλαμίτσα και την απάντηση που έλαβε από την Υπηρεσία Καθαριότητας «ξαναχτυπά» με μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν μικρούς σκουπιδότοπους σε διάφορα σημεία της Καβάλας ακόμη και δίπλα στο περιαστικό δάσος της πόλης και ζητά εδώ και τώρα από την δημοτική αρχή να δημιουργήσει: «Μικρά Πράσινα Σημεία και Γωνιές Ανακύκλωσης» που είναι τελικά «οι λύσεις για τους ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους».

Τονίζει χαρακτηριστικά τα εξής: «Χαίρομαι που η διοίκηση του Δήμου μάζεψε τα σκουπίδια από το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας λόγω της δικής μας παρέμβασης. Αυτό σημαίνει ότι η κριτική που κάνουμε έχει αποτέλεσμα.

33985685_1749692025096283_8176326144723779584_nΓι’ αυτό δημοσιεύω και σήμερα μερικές φωτογραφίες από σκουπιδότοπους στο Περιγιάλι και στην Άσπρη Άμμο, για να σπεύσουν να καθαρίσουν και εκεί.

Ωστόσο, δεν είναι σωστό η Δήμαρχος Καβάλας και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής να “κρύβονται” πίσω από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και να βάζουν τους υπαλλήλους να μας απαντούν. Τις αποφάσεις δεν τις παίρνουν οι υπάλληλοι, τις παίρνει η διοίκηση του Δήμου, οπότε αυτή οφείλει να λογοδοτεί. Εκτός και αν η Δήμαρχος έχει αδυναμία να παίρνει αποφάσεις και την υποκαθιστούν κάποιοι άλλοι…

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος αναφέρει ότι οι δημότες ενημερώθηκαν για την αφαίρεση των κάδων στην Καλαμίτσα. Πώς; Με ένα Δελτίο Τύπου; Δεν έπρεπε στο συγκεκριμένο σημείο να υπάρχει ειδική σήμανση, αφού ο Δήμος γνώριζε ότι ο κόσμος συνήθιζε να πετά εκεί ογκώδη αντικείμενα; Τόσο δύσκολο ήταν; (τα “αστειάκια” για πινακίδες σε όλη την πόλη τα παραβλέπουμε, γιατί προδίδουν την αδυναμία της Δημάρχου να λειτουργήσει με την κοινή λογική και στα πιο απλά προβλήματα…).

Η διοίκηση του Δήμου επικαλείται τον Κανονισμό Καθαριότητας και την ίδια στιγμή τον παρακάμπτει. Αφού οι δημότες οφείλουν να τηλεφωνούν στον Δήμο για τα ογκώδη, γιατί τοποθετεί μεγάλους κάδους σε γειτονιές; Τους τοποθετεί γιατί παραδέχεται ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη να λειτουργούν σημεία συγκέντρωσης ογκωδών αντικειμένων και μπάζων.

Πάντως, η τοποθέτηση μεγάλων κάδων δεν λύνει το πρόβλημα. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε πάλι τα ίδια, γιατί οι κάδοι παραμένουν ανεξέλεγκτοι. Η Δημοτική Αρχή χρειάζεται να δημιουργήσει μικρούς, οριοθετημένους, οργανωμένους και περιφραγμένους χώρους (μικρά Πράσινα Σημεία και Γωνιές Ανακύκλωσης τα λένε) σε σημεία της πόλης που θα επιλεγούν μετά από σχεδιασμό, για να μεταφέρουν οι δημότες εκεί ογκώδη αντικείμενα και μπάζα. Είπαμε, ας βάλει και ωράριο λειτουργίας, αν θέλει να ελέγχει τη ροή απόθεσης απορριμμάτων.

Αυτό θα έκανε μία νοικοκυρεμένη Δημοτική Αρχή».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑