Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 30th, 2018 | by fileto

0

Συνεδρίαση – καταγγελία στην Εγνατία Οδό στην Καβάλα

Μπορεί ο Δήμος Καβάλας να καλεί τους Καβαλιώτες να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συνεδρίαση, ώστε να λάβει τη μορφή μιας μαζικής και δυναμικής κινητοποίησης και να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση και Εγνατία Οδό ΑΕ, ότι η Καβάλα δε θέλει τα συγκεκριμένα διόδια, αλλά την εικόνα αυτή ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι της δημάρχου δεν την συμμερίζονται.

Ακόμη και ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Γραμμένος σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, αν και ήταν ο εισηγητής της πρότασης να γίνει αύριο το απόγευμα στις 7:30 στον χώρο που θα κατασκευαστούν τα διόδια συνεδρίαση ενός δημοτικού συμβουλίου, ήταν προβληματισμένος και συγκαταβατικός ως προς το αποτέλεσμα μιας τέτοιας κίνησης.

Φυσικά αυτό που κάνουν όλοι οι άνθρωποι της δημάρχου είναι να επισημαίνουν ότι ο Μάκης Παπαδόπουλος δεν ψήφισε την πρόταση αυτή.

Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν αρνητικός με αυτή την πρόταση καθώς, όπως υποστήριξε, χρειάζεται να περιμένουν λίγες μέρες γιατί θα γελάνε όλοι μαζί τους.

Υποστηρικτές της πρότασης είναι ο Κωστής Σιμιτσής παρά τις αντιρρήσεις του για το πρόωρον του πράγματος, ο Βαγγέλης Παππάς έκανε λόγο για μία σημειολογική εκδήλωση, μία συνεδρίαση συμβολική χωρίς κόσμο η οποία θα έχει επικοινωνιακά αποτελέσματα, στέλνοντας δηλαδή το μήνυμα της διαμαρτυρίας τους.

Ο Άρης Βέρρος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή θα πρέπει να γίνει ακύρωση των διοδίων και συμφώνησε με την πρόταση της επικοινωνιακής συνεδρίασης του Δ.Σ. για να δείξουν την αντίθεσή τους.

Τέλος ο Χρήστος Ποτόλιας, σχολίασε ότι ούτως ή άλλως η Εγνατία Οδός τρίβει τα χέρια της με τη στάση του δήμου λέγοντας ότι δεν θα πετύχουν τίποτε μ’ αυτήν την εκδήλωση.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου δήλωσε ότι ενδεχομένως την Παρασκευή να έχουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο αίτημα του δήμου Καβάλας για την ακύρωση της κατασκευής των νέων διοδίων.

 

Η πρόσκληση απεστάλη

Ανακοινώθηκε η πρόσκληση και απεστάλη, σύμφωνα με την οποία καλεί τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στην έκτακτη συνεδρίαση  που θα γίνει στις 31 Μαΐου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.30΄, στην Εγνατία οδό (παράκαμψη Καβάλας) στο σημείο κατασκευής μετωπικών διοδίων, με το παρακάτω θέμα:

Διαμαρτυρία για την κατασκευή και λειτουργία μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό.

Το κατεπείγον της συνεδρίασης έγκειται στο γεγονός ότι παρά την εκφρασμένη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής.

Για αύριο το απόγευμα, στις 19.30 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Εγνατία οδό (παράκαμψη Καβάλας) στο σημείο κατασκευής μετωπικών διοδίων, με το παρακάτω θέμα:

Διαμαρτυρία για την κατασκευή και λειτουργία μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό.

Το κατεπείγον της συνεδρίασης έγκειται στο γεγονός ότι παρά την εκφρασμένη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑