Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 10th, 2018 | by fileto

0

Ο κουμπάρος σκότωσε και μετά αυτοκτόνησε…

Διπλή οικογενειακή τραγωδία που ήδη βύθισε δυο οικογένειες στο πένθος. Η εξιχνίαση του διπλού μυστηρίου της Ξάνθης, της δολοφονία του ασφαλιστή Κώστα Δαλακούρα και της αυτοκτονίας του επιχειρηματία Οπτικών Αγκόπ Μπαλατλιάν είχε τραγική συνέχεια και κατάληξη αφού όλα τα στοιχεία συγκλίνουν πλέον στο ότι ο δεύτερος εκτέλεσε εν ψυχρώ τον πρώτο, που ήταν και κουμπάρος του και έπειτα έβαλε τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο!

Πίσω από τη διπλή τραγωδία, κρύβονται σοβαρές οικονομικές διαφορές που πιθανότατα σύμφωνα και με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,  είχαν τη ρίζα τους σε «χοντρό» διαδικτυακό τζόγο, κάτι που συζητιότανε στην πιάτσα τον τελευταίο καιρό παράλληλα με την αγορά ενός ακινήτου επί της οδού Βενιζέλου.

Η βαλλιστική εξέταση στο όπλο με το οποίο αυτοπυροβολήθηκε ο 54χρονος γόνος πασίγνωστης οικογένειας κοσμηματοπωλών της Θράκης, έδειξε ότι ήταν ένα τροποποιημένο πιστόλι τύπου Glock των 9Χ19 χιλιοστών.

Τέτοιου είδους μετασκευές γίνονται σε ποσοστό 99% από την Τουρκία όπου πωλούνται στη «μαύρη» αγορά και εισάγονται παράνομα στην Ελλάδα. Η τροποποίηση δεν είναι πάντα επιτυχημένη, καθώς το συγκεκριμένο όπλο μπλόκαρε όταν αυτοπυροβολήθηκε ο Μπαλατλιάν.

 

Οι έρευνες της αστυνομίας

Οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα τα (συχνά) ταξίδια του οπτικού στην Τουρκία, προσπαθώντας να ανακαλύψουν πότε και πως προμηθεύτηκε το συγκεκριμένο όπλο προφανώς για να μπορεί να ασφαλίσει με τον τρόπο αυτό και την επιχείρησή του σε περίπτωση κάποιας κλοπής.

Το πρώτο στοιχείο που είχαν στα χέρια τους ευθύς εξ’ αρχής οι αστυνομικοί ήταν το ότι το όπλο της αυτοκτονίας ήταν το ίδιο με το οποίο είχε βληθεί ο ασφαλιστής, αφού ο κάλυκας από τη μια και μοναδική σφαίρα που διαπέρασε την πνευμονική αρτηρία και την καρδιά του 55χρονου βρέθηκε στο γραφείο του αυτόχειρα!

Στη συνέχεια, εξακριβώθηκε από το διαμέτρημα του όπλου ότι με αυτό είχε πυροβοληθεί ο Δαλακούρας, αν και αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι χρησιμοποιήθηκε 22άρι πιστόλι, όπως και ότι είχε βληθεί πισώπλατα ενώ η νεκροτομή που έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης έδειξε ότι είχε δεχθεί την σφαίρα από μπροστά, στο αριστερό ημιθωράκιο και το τραύμα ήταν διαμπερές.

 

Το σκηνικό μιας διπλής τραγωδίας

Ο 55χρονος ασφαλιστής Κώστας Δαλακούρας βρέθηκε νεκρός γύρω στις 3 το απόγευμα της Τρίτης από την κόρη του, πεσμένος μπρούμυτα πάνω στο γραφείο του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός του είχε επέλθει γύρω στις 10 το πρωί της Τρίτης… Το οπτικό υλικό από την κίνηση στην είσοδο του γραφείου του στο κέντρο της πόλης, δεν φώτισε τις έρευνες, όπως έλπιζαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Όμως, λίγες ώρες αργότερα, η υπόθεση άρχισε να ξεκαθαρίζει με τον πιο τραγικό τρόπο.

Ήταν 22.30΄τη νύχτα της ίδιας ημέρας (Τρίτη βράδυ), όταν βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του επί της οδού Βενιζέλου της Ξάνθης, ο 54χρονος γνωστός επιχειρηματίας οπτικών ειδών, Αγκόπ Μπαλατλιάν, πατέρας δυο παιδιών το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται. Η οικογένειά του που παραθέριζε στο εξοχικό της στην παραλία, ανησύχησε επειδή δεν απαντούσε στις κλήσεις και ζήτησε από την Αστυνομία να ελέγξει το σπίτι, μήπως του είχε συμβεί κάτι κακό. Το προαίσθημα των δικών του επαληθεύτηκε, καθώς ο ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη επιχειρηματίας είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι και κρατούσε στο χέρι του το όπλο με το οποίο έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Η ώρα θανάτου προσδιορίστηκε προς το απόγευμα της Τρίτης, λίγο αφ’ ότου είχε ανακαλυφθεί η σορός του Κώστα Δαλακούρα, με τον οποίο ο Αγκόπ Μπαλατλιάν είχε πολύ καλές σχέσεις ενώ είχαν συγγενέψει κιόλας μέσω κουμπαριάς. Ήταν προφανές ότι οι δυο υποθέσεις συνδέονταν κι έτσι οι αστυνομικοί τις εξέτασαν παράλληλα, αναζητώντας τις τελευταίες κινήσεις των θανόντων, μέσα από μαρτυρίες, έγγραφα και οπτικό υλικό.

 

Έψαξαν ακόμη και το facebook

Στο μικροσκόπιο της έρευνας μπήκαν οι νέες επιχειρηματικές κινήσεις του Κώστα Δαλακούρα, που ο ίδιος είχε προαναγγείλει στο προφίλ του στο facebook και είχε αποκαλύψει πρώτος ο «Μαχητής», κάνοντας λόγο για ένα κύκλο που έκλεισε και ένα νέο που ανοίγει. Ωστόσο, δεν προέκυψε κάποιο επαγγελματικό ζήτημα που να ήταν δυνατό να προκαλέσει την δολοφονία του ασφαλιστή. Όσο για τον 54χρονο Μπαλατλιάν, η κοινή αίσθηση ήταν πως δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους οικονομικά ή άλλα προβλήματα.

Όταν, πια, αποκαλύφθηκε ότι το όπλο ήταν το ίδιο και στους δυο θανάτους και επιβεβαιώθηκε ότι ο επιχειρηματίας οπτικών ειδών το χρησιμοποίησε για να δολοφονήσει εν ψυχρώ τον φίλο και κουμπάρο του, τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν στην πόλη της Ξάνθης. Η υπόθεση ωστόσο παραμένει ακόμη μπερδεμένη ως προς τα κίνητρα της δολοφονίας και της αυτοκτονίας καθώς πληροφορίες αναφέρουν για παράνομο διαδικτυακό τζόγο που τον τελευταίο καιρό είχε επιδεινώσει τις σχέσεις των δύο φίλων κουμπάρων.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη έγινε η κηδεία του δολοφονημένου Κώστα Δαλακούρα στο χωριό Αμαξάδες Ροδόπης ενώ την Παρασκευή 10 Αυγούστου το πρωί, κηδεύτηκε στα Αρμένικα νεκροταφεία ο αυτόχειρ Αγκόπ Μπαλατλιάν.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑