Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 14th, 2019 | by fileto

0

Επιμελητήρια ΑΜ-Θ κατά Γιαννακίδη και Πιτσιόρλα

Μια κοινή επιστολή διαμαρτυρίας η οποία έχει σαν αποδέκτες τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, και ειδικότερα τους: Στάθη Γιαννακίδη, Στέργιο Πιτσιόρλα και Γιάννη Δραγασάκη, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Μάρκος Δέμπας, Χριστόδουλος Τοψίδης, Νίκος Αγγελίδης, Στέργιος Μωραίτης, Χρήστος Γεωργιάδης και Αντώνης Γραβάνης, καταγγέλλουν επί των αποτελεσμάτων του προγράμματος ΕΣΠΑ με τίτλο «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Στο κείμενο της επιστολής επισημαίνουν ότι: «Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια των Επιμελητηρίων σχετικά με τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα του προγράμματος. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν 21 και 28 Δεκεμβρίου 2018.

Ο τρόπος με τον οποίον χειριστήκατε την αξιολόγηση και την κατανομή των πόρων αδικεί κατάφωρα τις επιχειρήσεις της περιφέρειάς μας, με αποτέλεσμα να μην εντάσσονται προτάσεις με υψηλή βαθμολογία που είχαν τις προϋποθέσεις και θα έπρεπε να ενταχθούν. Μόνο 144 προτάσεις από αυτές που εγκρίθηκαν αφορούν στην περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Οι εντάξεις έγιναν δίχως να ανακοινωθούν επίσημα οι βαθμολογίες έγκρισης κατά παρέκκλιση του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις αποφάσεις εμφανίζονται τα ονόματα των δικαιούχων και τα ΑΦΜ αυτών, γεγονός που επισύρει την ακυρότητα των αποτελεσμάτων που έχουν ανακοινωθεί.

Η απόφαση με την οποία λειτούργησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης οδήγησαν στην αλλοίωση των αποτελεσμάτων. Ζητούμε να αποσύρετε και να επανεξετάσετε με το σωστό και νόμιμο τρόπο την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων, να αναζητήσετε πρόσθετους πόρους για την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων, να ενισχύσετε με πρόσθετους πόρους την περιφέρεια ΑΜΘ προκειμένου να αντιμετωπισθεί η αδικία που έχετε δημιουργήσει».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑