Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 13th, 2019 | by fileto

0

To Documento τρολάρει Μέτιο και Κυριάκο…

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που είναι συριζαικής απόχρωσης υπάρχει ένα άρθρο με τίτλο: “Απογοήτευση και γκρίνια για τα πουλέν του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Εκεί αναφέρονται και τα εξής: «Αν καταφέρουμε να πάρουμε τις ίδιες περιφέρειες που είχαμε κερδίσει το 2014, να μην το πούμε ούτε του παπά». Με αυτό τον γλαφυρό τρόπο κορυφαίο και έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος της δεξιάς παράταξης περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στο κόμμα του σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η εικόνα που εισπράττουν από τα μέτωπα (δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές) είναι, παρά τους διθυράμβους του Κυριάκου Μητσοτάκη, απογοητευτική. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Στις εκλογές του 2014 η ΝΔ είχε κερδίσει πέντε περιφέρειες και δύο… μισές. Η πρώτη ήταν η κεντρική Μακεδονία, την οποία ναι μεν κέρδισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά όπως όλοι μας θυμόμαστε η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά είχε κατεβάσει ως υποψήφιο τον Γιάννη Ιωαννίδη. Η δεύτερη αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου που είχε κέρδισε ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ούτε καλημέρα δεν έλεγε τότε με τον Σαμαρά.

Αυτή είναι η βάση της και σήμερα: το πέντε. Κάτι που παραδέχονται άπαντες μέσα στην Πειραιώς πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για ΑΜ-Θ

Στην ανατολική Μακεδονία Θράκη ο Χρήστος Μέτιος αποτελεί προσωπική επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη.

Η υποψηφιότητά του όμως δεν περπατάει και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μπορεί να μείνει και εκτός δεύτερου γύρου.

Σε αντίθεση με τον «γαλάζιο» υποψήφιο, πάει καλά ο «αντάρτης» Χριστόδουλος Τοψίδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, για τον οποίο στελέχη της ΝΔ είχαν ζητήσει από τον Μητσοτάκη να τον στηρίξουν. Μάλιστα υπήρχαν ακόμη και στενοί του συνεργάτες που του έλεγαν ότι ο Μέτιος είναι «επιλογή ήττας», αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ανένδοτος”.

Τους πήραν στο μεζέ και οι συριζαίοι…. Φεύ!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑