Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 3rd, 2019 | by fileto

0

Χαλάζι σε Παγγαίο και Ξάνθη από την κακοκαιρία

Έχει ο καιρός… παράδοξα. Κατά τη διάρκεια των πρωινών και απογευματινών ωρών του Σαββάτου, 3 Αυγούστου, οι περισσότερες περιοχές της χώρας είχαν να αντιμετωπίσουν τον καυτό ήλιο, με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε ορισμένες περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα από έντονες βροχοπτώσεις είχαμε και στο Νομό Καβάλας μια και πέρασαν κι από την περιοχή μας οι καταιγίδες από το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ το Σαββάτου 3 Αυγούστου 2019.

Στον Ζυγό Καβάλας κεραυνός χτύπησε πυλώνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε φωτιά σε φωλιά πελαργών η οποία βρίσκονταν πάνω στον πυλώνα.

Στο σημείο έπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν το πρόβλημα ηλεκτροδότησης το οποίο δημιουργήθηκε στην περιοχή.

Απόγευμα Σαββάτου και για μια ακόμη φορά περιοχές του Παγγαίου στη δυτική πλευρά του όπως Μουσθένη, Ακροπόταμος και Γαληψός δέχθηκαν τοπική χαλαζόπτωση, με ζημιές στις καλλιέργειες.

Το βράδυ από την βροχή που ξέσπασε σαν καταιγίδα και στην Καβάλα στις 8 το βράδυ την ώρα που ουσιαστικά ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είχαμε με τις πρώτες σταγόνες της βροχής και την ματαίωση θεατρικών παραστάσεων, πανηγυριών και συναυλιών.

xanthiΤο ίδιο σκηνικό και στην Ξάνθη όμως, κατά τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου όπου εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις και σαν να μην έφτανε αυτό, έπεσε και χαλάζι το οποίο είχε μέγεθος φουντουκιού, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα xanthinea.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Το σκηνικό του καιρού από το μεσημέρι και μετά άλλαξε ξαφνικά με τα σύννεφα να κάνουν την εμφάνιση τους και τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά.

Οι ουρανοί άνοιξαν και μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Ακολούθησε χαλαζόπτωση μερικών λεπτών με το χαλάζι να θυμίζει σε μέγεθος φουντούκια ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστό το εάν έχουν προκληθεί ζημιές στην περιοχή».

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στη Βουλγαρία, στα σύνορα με τη Θράκη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑