Τοπικές ΑΜ-Θ Σαμοθράκη Καμμαριώτισα

Published on August 27th, 2019 | by fileto

0

Ταλαιπωρίας συνέχεια για την Σαμοθράκη

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έσβησαν γύρω από τα πρωτοφανή γεγονότα που έζησε στην  καρδιά του καλοκαιριού η Σαμοθράκη με τους αποκλεισμένους τουρίστες, αλλά τα πράγματα ακόμη δεν είναι …ρόδινα.

Και πιθανόν ο περιφερειάρχης να ασχολείται γύρω από την συνεργασία του με τον Κωστή Σιμιτσή, αλλά οι καταγγελίες και οι αναρτήσεις από ταξιδιώτες που ακόμη επιμένουν για διακοπές να πηγαίνουν στη Σαμοθράκη δεν περιποιούν τιμή για το ακριτικό μας νησί.

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα η καθυστέρηση απόπλου άνω των δύο ωρών του πλοίου «Άρτεμις» της Hellenic Seaways, που ανέλαβε τη Δευτέρα 26 Αυγούστου τα δρομολόγια της γραμμής, παίρνοντας τη σκυτάλη από το «Andros Jet» της Seaways. Το «Άρτεμις» είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο το μεσημέρι της Δευτέρας στις 14.45 από το λιμάνι της Σαμοθράκης προς την Αλεξανδρούπολη.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες στη Voria.gr, η αυξημένη κίνηση των επιβατών δυσχέρανε την κατάσταση. Το πρόβλημα, βέβαια, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, επέτεινε το γεγονός πως ο εισπράκτορας κατέφθασε στο λιμάνι του νησιού μαζί με το πλοίο, λίγο πριν τις 15.00, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να ξεκινήσουν να κόβουν εισιτήρια μετά τις 15.00.

Ως αποτέλεσμα, το πλοίο σάλπαρε μετά από δύο και πλέον ώρες, στις 17.00 και έφθασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λίγο μετά τις 19.00, την ώρα που το προγραμματισμένο δρομολόγιο για το λιμάνι της Σαμοθράκης που εκτελεί το ίδιο πλοίο ήταν στις 18.30.

Πέραν της αργοπορίας του πλοίου, η ίδια καθυστέρηση στην αγορά των εισιτηρίων σημειώθηκε και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αφού ο γκισές άνοιξε στις 18.25. Ως εκ τούτου, το προγραμματισμένο για τις 18.30 δρομολόγιο παρατάθηκε και το πλοίο ξεκίνησε για Σαμοθράκη… λίγο μετά τις 21.00.

Σαν να μην έφτανε βέβαια η αργοπορία των πλοίων, οι τουρίστες, σε συνθήκες μονοπωλίου πλέον, αναγκάζονται να πληρώνουν ακριβότερα τα εισιτήρια.

Πριν προκληθούν οι βλάβες στα πλοία ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ, τα εισιτήρια στα συμβατικά αυτά πλοία κόστιζαν 16,5 ευρώ με το δρομολόγιο να διαρκεί 2 ώρες και 15 λεπτά, ενώ αν επέλεγαν το ταχύπλοο «Ζέφυρος» της ίδιας εταιρείας η τιμή ανέβαινε στα 25 ευρώ με διάρκεια δρομολογίου 1 ώρα και περίπου 15 λεπτά.

Από τότε ωστόσο  που μπήκαν στη γραμμή το «Andros Jet» και πλέον το «Άρτεμις», παρόλο που τα πλοία είναι συμβατικά, οι επιβάτες πληρώνουν την τιμή του «Ζέφυρου», ήτοι 25 ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, την πρώτη ημέρα απόπλου του «Andros Jet» και παρόλη την ταλαιπωρία των τουριστών που περίμεναν δύο βράδια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για να πλεύσουν προς τη Σαμοθράκη, αναγκάστηκαν να πληρώσουν στην εταιρεία τη διαφορά των εισιτηρίων της Saos Ferries που είχαν ήδη εκδώσει με τα ακριβότερα πλέον εισιτήρια της Seaways.Ταλαιπωρία και με το τρένο

Η ταλαιπωρία των τουριστών προς τη Σαμοθράκη αλλά και γενικότερα τη Θράκη δεν αφορά μόνο την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

Λόγω μειωμένης κίνησης, τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη Δράμα προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχουν διακοπεί για το καλοκαίρι.

Κατά συνέπεια, παρόλο που ο ταξιδιώτης βγάζει σιδηροδρομικό εισιτήριο από Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, προς Αλεξανδρούπολη, το τρένο καταλήγει στη Δράμα και ναυλωμένα λεωφορεία από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταφέρουν τους επιβάτες στον προορισμό τους.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑