Τοπικές ΑΜ-Θ γεφυρα κατάρρευση

Published on September 19th, 2019 | by fileto

0

Οι γιορτές για την πεσμένη γέφυρα θα γίνουν…

Προσπαθεί να μπαλώσει τα αμπάλωτα, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και με απόφασή του θέλει να γίνει η απομάκρυνση του πεσμένου κομματιού της γέφυρας του Κομψάτου, το οποίο παρουσιάζει εμφανείς φθορές από την μέρα που έπεσε, πριν από δύο χρόνια, στην κοίτη του ποταμού.

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια μας πληροφορεί ότι: «Η διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει την Παρασκευή κατά τη  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπου θα συζητηθεί το θέμα «Εισήγηση για την έγκριση του από 12-9-2019 πρακτικού για την επιλογή αναδόχου του έργου: «Καθαίρεση ανατολικού φορέα γέφυρας Κομψάτου», προϋπολογισμού με Φ.Π.Α. 140.000 ευρώ.

Μέσα από το έργο θα απομακρυνθεί το κομμάτι, ώστε και να μπορέσουν να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης όταν αυτές ξεκινήσουν, αλλά και να μην υπάρχει κίνδυνος για την παρακείμενη σιδηροδρομική γέφυρα, από τυχόν αποκόλληση κομματιών του.

Να υπενθυμίσουμε ότι η γέφυρα κατέρρευσε πριν από δύο χρόνια και από τότε, λόγω και ζητημάτων που ανέκυψαν με τις αρχικές αναθέσεις μελετών στο ΤΕΕ Θράκης, που θα αναλάμβανε την πραγματογνωμοσύνη, η αποκατάστασή της έχει καθυστερήσει σημαντικά».

 

Οι κάτοικοι τρολάρουν και γιορτάζουν την πτώση!

«Γεφύρια 2019: Δύο ολόκληρα χρόνια από την καταστροφή της γέφυρας του Κομψάτου στον Ίασμο. Δύο ολόκληρα χρόνια αδιαφορίας και σιωπής από τους υπεύθυνους του τόπου μας, ώστε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή μας». Με αυτό τον τρόπο ξεκινούν το κάλεσμά τους, κάτοικοι του Δήμου Ιάσμου, για τις εορτές… «Γεφύρια 2019». Πρόκειται για έναν χιουμοριστικό μεν αλλά ουσιαστικό τρόπο, με τον οποίο πολίτες του Δήμου Ιάσμου θέλουν να αναδείξουν το ότι δύο χρόνια μετά την πτώση της γέφυρας, δεν έχει γίνει η παραμικρή εργασία αποκατάστασής της.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, οι διοργανωτές αναφέρουν και τα εξής: «Πρόχειρες λύσεις, άνοιγμα ενός κόμβου στην Εγνατία Οδό, άνοιγμα της παλιάς γέφυρας. Όλες προσωρινές λύσεις, για να εκτονωθεί το οδικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε, αλλά κανείς δεν είπε ότι θα είναι μόνιμες. Άνοιξε η παλιά γέφυρα, που κάποτε έκλεισε για λόγους ασφαλείας, επικινδυνότητας από κατολισθήσεις, στατικότητας, και τώρα ελέγχθηκε από τους ειδικούς και ξαναδόθηκε σε κυκλοφορία. Όλον αυτό τον καιρό, διέρχονται από την γέφυρα αυτή και την οδό, τα παιδιά μας, οι συγγενείς, οι γονείς, οι άνθρωποί μας, με όλους τους παραπάνω κινδύνους. Έκαναν υπομονή δύο χρόνια, τι περιμένουν για να αποκατασταθεί αυτή η καταστροφή, να έχουμε κάποιον θάνατο;

Όλη αυτή η κατάσταση έχει επιβαρύνει την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων της περιοχής, καθημερινά χάνονται έσοδα, έχει ‘κόψει’ τον Δήμο στα δύο, δυσχεραίνοντας την μετακίνηση των δημοτών που διέρχονται της γέφυρας με δική τους ευθύνη, καθημερινά περνούν φορτηγά και λεωφορεία με τα παιδιά μας μέσα για το σχολείο. Πόσο ακόμα θα περιμένουμε! Πρέπει να αντιδράσουμε, να φωνάξουμε να μαλώσουμε, για να ακούσει κάποιος το αυτονόητο; Είμαστε Έλληνες πολίτες της Θράκης, μιας παραμελημένης περιοχής και ξεχασμένης από το κράτος. Οι εκπρόσωποί μας μάλλον δεν εισακούονται οι φωνές τους, γιατί δεν βγαίνουν με τσαγανό. Έχοντας και τη νέα τοπική αυτοδιοίκηση να κάνει τον δικό της αγώνα για τη λύση του προβλήματος, πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η σάτιρα ήταν πάντα στην αρχαία Ελλάδα, στην δημοκρατία, ένας τρόπος πίεσης, διαμαρτυρίας, εύρεσης λύσεων σε πολλά προβλήματα, ένας τρόπος πίεσης, διαμαρτυρίας, εύρεσης λύσεων σε πολλά προβλήματα. Έτσι κι εμείς κάποιοι δημότες Ιάσμου αποφασίσαμε να καθιερώσουμε εορταστικές εκδηλώσεις για το πέσιμο της γέφυρας, με τα ‘Γεφύρια 2019’, έως ότου βρεθεί μία οριστική λύση και δούμε να κατασκευάζεται η καινούργια γέφυρα».

Η ανακοίνωση καταλήγει στο κάλεσμα που ακολουθεί: «Δύο χρόνια χωρίς ‘γιοφύρι’, θα γιορτάσουμε στον χώρο της γέφυρας στις 22/09 ημέρα Κυριακή από τις 10 το πρωί, είστε όλοι καλεσμένοι. Όλοι μαζί θα στείλουμε το δικό μας μήνυμα προς τους άρχοντες αυτού του τόπου, σε μια προσπάθεια λύσης του μεγάλου και επικίνδυνου προβλήματός μας. Σας περιμένουμε όλους.

Βέβαια είμαστε και τυχεροί εδώ που τα λέμε: Εάν πέσει η παλιά γέφυρα, έχουμε και την Βυζαντινή, θα περνάμε από εκεί …πάλι θα βρεθεί λύση».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑