Με μια ανάρτησή τους οι ναυαγοσώστες σ..." /> Ναυαγοσώστες κατά Δήμου Παγγαίου...

Τοπικές ΑΜ-Θ ναυαγοσωστης

Published on July 6th, 2020 | by fileto

0

Ναυαγοσώστες κατά Δήμου Παγγαίου…

Με μια ανάρτησή τους οι ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου Παγγαίου επισημαίνουν το μεγάλο πρόβλημα με την ασφάλεια των λουομένων στις παραλίες του δήμου αυτού.

Αναφέρουν σχετικά: «Έπειτα από την απόφαση του Δήμου Παγγαίου και της Λιμενικής Αρχής Καβάλας να τοποθετηθεί 1(ένας) ναυαγοσώστης στην πιο πολυσύχναστη παραλία του Νομού Καβάλας ,γνωστή ως Αμμόλοφοι, εμείς οι ναυαγοσώστες του Δήμου Παγγαίου έχουμε υποχρέωση να γνωστοποιήσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτή τους την απόφαση.

Αυτή η απόφαση δεν έχει λογικά επιχειρήματα για να πραγματοποιηθεί. Είναι αδύνατον ένας και μόνο ναυαγοσώστης να καλύψει μια παραλία όπου έχει επί καθημερινής βάσης χιλιάδες λουόμενους (για τους 2 μήνες Ιούλιο-Αύγουστο).

Σκεπτόμενοι την υγεία των λουόμενων αλλά και την προσωπική μας ακεραιότητα απαιτούμε από τον Δήμο Παγγαίου και την Λιμενική αρχή Καβάλας να ακυρώσουν την απόφαση τους. Έπειτα να επαναφέρουν το καθεστώς που υπήρχε τόσα χρόνια. Αν οι αρχές δεν κινηθούν κατάλληλα τις επόμενες μέρες, συμβουλεύουμε τους λουόμενους να αποφύγουν την συγκεκριμένη παραλία για λόγους προσωπικής ασφάλειας.

Υ.Γ.1. Είναι κρίμα να χαθούν ζωές από πνιγμούς από την στιγμή που μπορούμε να εφαρμόσουμε πρόληψη.

Υ.Γ.2. Ενδεικτικά από τον κορονοιό εχουμε 191 απώλειες (έως 1/7/2020). Το καλοκαίρι του 2018 είχαμε 418 πνιγμούς.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑