Συνελήφθη 51χρονος Έλληνας για υπόθεση ..." /> Νέα υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην περιοχή μας

Τοπικές ΑΜ-Θ Clipboard03_378

Published on July 17th, 2020 | by fileto

0

Νέα υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην περιοχή μας

Συνελήφθη 51χρονος Έλληνας για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε χωριά των Σερρών εντοπίσθηκαν αρχαία νομίσματα και ανιχνευτές μετάλλων.

Clipboard04_344Στη σύλληψη ατόμου που δραστηριοποιούταν σε αρχαιοκαπηλικές πράξεις και κατείχε αρχαία αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την «Προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» προχώρησαν έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας συνέλαβαν χθες (16-07-2020) 51χρονο ημεδαπό σε χωριό των Σερρών καθώς σε έρευνες που πραγματοποίησαν με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, στην οικία του, σε αποθηκευτικό χώρο αλλά και σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, ιδιοκτησίας της συζύγου του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 44 αρχαία νομίσματα, εκ των οποίων τα 29 εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, καθώς επίσης και 5 ανιχνευτές μετάλλων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

α) 7 αργυρά,

β) 13 χάλκινα και

γ) 9 ορειχάλκινα νομίσματα τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο εώς τον 19Ο αιώνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία νομίσματα και αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών για φύλαξη, εξέταση και τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑