Απόφαση να κατεβάσουν ρολά, πήρε το διο..." /> Κατεβάζουν ρολά στον Έβρο οι εστιάτορες

Τοπικές ΑΜ-Θ κλειστά καταστήματα εστιαση

Published on September 4th, 2020 | by fileto

0

Κατεβάζουν ρολά στον Έβρο οι εστιάτορες

Απόφαση να κατεβάσουν ρολά, πήρε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και συναφών επαγγελμάτων Έβρου. Οι επαγγελματίες ζητούν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση και αντιδρούν στο μέτρο υποχρεωτικού κλεισίματος των καταστημάτων στις 00:00 το βράδυ καθημερινά.

Λένε χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε απαράδεκτο το μέτρο για την περιοχή μας καθώς το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα η περιοχή του Έβρου δεν έχει καταγεγραμμένο αριθμό κρουσμάτων που να συντελούν στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Επίσης όλα τα καταστήματα μας τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και ουδέποτε ήταν εστία μετάδοσης ή κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Καταδικάζουμε τις δηλώσεις των ειδικών  ότι ο κλάδος της εστίασης ανήκει στις    μη απαραίτητες  δομές  του κράτους και ότι  σε περίπτωση αυστηροποίησης  των μέτρων είναι ο κλάδος που θα κλείσει».

Αναφορικά με την προσεχή κινητοποίηση, το κάλεσμα έχει ως εξής: «Αποφασίσαμε να κλείσουμε για να αναδείξουμε τα προβλήματα, το πόσο απαραίτητοι είμαστε, να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε. ‘Έτσι λοιπόν τα καταστήματα μας την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα είναι κλειστά από τις 6.00 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ».

Οι επαγγελματίες διεκδικούν:

Άμεση Κατάργηση ωραρίου (εν. 00:00). Κατάργηση αναλογίας 1 άτομο ανά 2 τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους και 1 άτομο ανά 2,2 τετραγωνικά για εσωτερικούς χώρους με την προϋπόθεση την αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ανά τραπέζι και όλοι οι πελάτες καθήμενοι. Επιδότηση κάθε επιχείρησης με το 5% του τζίρου της με ανώτερο ποσό τις 20.000€. Μειωμένο ενοίκιο 40% έως και τον Μάιο του 2021. Έκπτωση στους λογαριασμούς Ηλεκτρικού ρεύματος 40% έως τον Μάιο 2021. Αναστολές εργαζομένων έως τον Μάιο του 2021. Μείωση ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα στο 6%, στα αλκοολούχα ποτά στο 13%.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑