Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 15th, 2020 | by fileto

0

Καθυστερεί το ΤΑΙΠΕΔ την πώληση της Αλάνας

Αν και ο κορονοϊός δεν αποτελεί σύμμαχο καθώς τουλάχιστον το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό έχει περιοριστεί, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) επιδιώκει να αξιοποιήσει σειρά ακινήτων του. Σε αυτά συγκαταλέγονται διαμερίσματα, κατοικίες και ξενοδοχεία, αλλά και οικοπεδικές εκτάσεις για ορισμένες από τις οποίες αναζητείται μοντέλο αξιοποίησης, ενώ για κάποιες υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία πίστας φόρμουλας 1.

Μέχρι το τέλος του 2020 εκτιμά το ΤΑΙΠΕΔ ότι θα προχωρήσει στην πώληση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημοπρασιών e-auction, δύο νέων χαρτοφυλακίων ακινήτων (VIII και IX). Πρόκειται, όπως αναφέρεται στο επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ, για μικρού και μεσαίου μεγέθους και αξίας ακίνητα, μεταξύ των οποίων, διατηρητέα κτήρια, ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην Αθήνα, την Ερμιονίδα, το Δήμο Παγγαίου, την Ανδρίτσαινα, τα Καλάβρυτα και την Κύθνο.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης οι διαγωνισμοί των συγκεκριμένων ακινήτων καθυστέρησαν, ενώ, πλέον, το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στην τελική διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑