Ειδήσεις

Published on January 9th, 2013 | by fileto

0

Κλειστός ο …Παράδεισος για την ύδρευση της Ξάνθης

Ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης προειδοποιεί ότι θα κλείσει τις βάνες στους δήμους Ξάνθης και Αβδήρων από τα νερά του Παραδείσου αν δεν ξεδιψάσει ο δικός του Δήμος.

Συγκεκριμένα στην εφημερίδα Καθημερινός Τύπος της Καβάλας τόνισε ότι αδίκως πανηγυρίζει ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης για την υδροδότηση των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων από τις πηγές του Παραδείσου.

Το έργο αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης των δύο Δήμων, για τα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός αγωγού, που θα μεταφέρει νερό από τις πηγές του Παράδεισου Νέστου,  στην πόλη της Ξάνθης και από εκεί στα Άβδηρα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα τριάντα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε: “οι πηγές του Παραδείσου δεν έχουν επαρκή ποσότητα νερού, για να καλύπτονται οι ανάγκες των Δήμων Νέστου, Ξάνθης και Αβδήρων. Και ότι, αν ο Δήμος Ξάνθης θέλει να εμπορεύεται το νερό των πηγών, θα πρέπει να τακτοποιήσει τις υπάρχουσες οφειλές του προς το Δήμο Νέστου κι έπειτα να γίνει νέα συμφωνία για τον αγωγό”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑