Ειδήσεις

Published on February 3rd, 2015 | by fileto

0

Νέος υδάτινος εφιάλτης στον Έβρο

Ξαναζεί ο Έβρος τον υδάτινο εφιάλτη του καθώς το φράγμα του Ιβαίλοβγκράντ δεν μπορεί αν συγκρατήσει τα νερά που έρχονται μέσω του Άρδα (Μαρίτσα) από τη Νότιο Βουλγαρία.

Μπουργκάς και Σλίβεν στην γειτονική χώρα δοκιμάζονται από τις πλημμύρες και μετρών 5 θύματα μεταξύ αυτών και ένα μικρό παιδί.

Στην περιοχή της Αδριανούπολης και συγκεκριμένα στο Καραγάτς το νερό έχει πλημμυρίσει τον κάμπο ενώ συνεχίζουν να είναι αποκομμένοι πολλοί δρόμοι γύρω από την Αδριανούπολη.

Στον Βόρειο Έβρο τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα καθώς στο Πύθιο, με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα, η στάθμη του έχει ξεπεράσει τα 6,12μ.

Με απόφαση του δημάρχου Ορεστιάδας δεν λειτούργησαν σήμερα -για καθαρά προληπτικούς λόγους- όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Τριγώνου, Κυπρίνου και Βύσσας.

Συνεργεία της περιφέρειας ΑΜ-Θ προσπαθούν να διορθώσουν τα αναχώματα και να δημιουργήσουν βοηθητικά, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει αν θα αντέξουν την πίεση του νερού που έρχεται από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών τις επόμενες ώρες αναμένεται να πλημμυρίσουν περισσότερο από 30.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις πλημμύρες έχει πέσει και μέρος του Φράχτη στον βόρειο Έβρο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑