Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 14th, 2019 | by fileto

0

Νεκρά δελφίνια σε ακτές Καβάλας και Θάσου…

Τα σόναρ των πολεμικών πλοίων του Τουρκικού ναυτικού προφανώς είναι υπεύθυνα για τα δεκάδες νεκρά δελφίνια που ξεβράζονται σε παραλίες νησιών και σε Θάσο και Καβάλα.

Ήδη το τέταρτο δελφίνι ξεβράστηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019 σε παραλία της Καβάλας και συγκεκριμένα στην ακτή της Τόσκα.

Το άτυχο θηλαστικό απομακρύνθηκε από τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου Καβάλας.

Πριν από μερικές μέρες νεκρά δελφίνια βρέθηκαν σε παραλίες της Θάσου και του Παγγαίου, αλλά και σε ακτή της παλιάς Νέας Εγνατίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κατά την διάρκεια της ναυτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» το τουρκικό ναυτικό έφτασε μέχρι τα ανοιχτά της Θάσου!

Στα όσα εικάζονται σχετικά με τα ισχυρά σόναρ των τουρκικών πλοίων η άλλη πλευρά του τουρκικού ναυτικού θέλοντας διασκεδάσει της εντυπώσεις και να θολώσει τα νερά απαντά: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που πάντα επιδεικνύουν την ευαισθησία τους για το περιβάλλον, έκαναν το ίδιο και στην άσκηση ”Γαλάζια Πατρίδα” με ευσυνειδησία για να προστατέψουν τους φίλους τους στη θάλασσα», αναφέρεται στο tweet.

Σημειώνεται ότι την περίοδο της τουρκικής στρατιωτικής άσκησης πάνω από 15 δελφίνια εκβράστηκαν νεκρά, χωρίς να φέρουν εμφανή ίχνη τραυματισμού σε ακτές νησιών του Αιγαίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑