Βαλκάνια

Published on January 7th, 2013 | by fileto

0

Από την Αλεξανδρούπολη ο εκλεκτός του Κεράτιου

Με λαμπρότητα και παρουσία εκατοντάδων πιστών από διάφορα μέρη του κόσμου, εορτάστηκε στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη η εορτή των Θεοφανίων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στον Όρθρο και μετά τη Δοξολογία τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού ενώ στη συνέχεια προέστη της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας συλλειτουργώντας με τους Μητροπολίτες Γέροντα Νικαίας Κωνσταντίνο, Περγάμου Ιωάννη, Προικοννήσου Ιωσήφ, Φιλαδελφείας Μελίτωνα, Σεβαστείας Δημήτριο, Ικονίου Θεόληπτο, Προύσης Ελπιδοφόρο και Κυδωνιών Αθηναγόρα.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ξεκίνησε λιτανευτική πομπή από τον Πατριαρχικό Ναό προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου με κατεύθυνση την αποβάθρα του Φαναρίου όπου για μια ακόμη χρονιά έγινε στον Κεράτιο Κόλπο η ρίψη του Σταυρού και ο Αγιασμός των Υδάτων έτσι όπως καθιερώθηκε επί Πατριαρχίας Βαρθολομαίου.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πολλοί ήταν εκείνοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Κεράτιου για να πιάσουν το Σταυρό, κατά το έθιμο.

Το Σταυρό έπιασε ο Λουκάς Κοκκίνης από τη Μάκρη Αλεξανδρούπολης, εγγονός του παπα-Λουκά της Μάκρης. Ο Πατριάρχης συνεχάρη τον νεαρό και έδωσε την ευλογία του σε όλους τους κολυμβητές.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑