Επιχειρήσεις

Published on March 9th, 2013 | by fileto

0

Στη Μαρώνεια κάνουν κρασί από την εποχή του Ομήρου

Η Μαρώνεια, όπου βρίσκονται αμπελώνες είναι η αρχαιότερη αμπελουργική ζώνη της Ευρώπης.

Από την περιοχή αυτή μαζεύονται τα σταφύλια για το οινοποιείο “Κίκονες” που παράγει θαυμάσια κρασιά, με πολλά βραβεία που πήρε από διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο.

Το όνομα «Κίκονες» προέρχεται από τον ομώνυμο αρχαίο θρακικό λαό που συναντάμε και στα δύο ομηρικά έπη.

Ο ποιητής αναφέρει ότι, περνώντας ο Οδυσσέας από τη λίμνη Βιστωνίδα, σεβάστηκε τον ιερέα των Κικόνων, τον Μάρωνα, αν και ο λαός του ήταν σύμμαχος με τους Τρώες.

Ετσι, ο Μάρωνας του έκανε δώρο δώδεκα αμφορείς με κρασί, με το οποίο αργότερα ο Πολυμήχανος πότισε τον Πολύφημο – με τα γνωστά αποτελέσματα. Από τότε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι.

Σήμερα η Μελίνα Τάσσου, με οικογενειακή παράδοση στο κρασί και σπουδές στη Γαλλία (Βουργουνδία και Μπορντό), αλλά και στην Αυστραλία, διαχειρίζεται ένα σύγχρονο οινοποιείο, δίνοντας στον καταναλωτή τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε εφτά εξαιρετικά κρασιά, δύο λευκά, ένα ροζέ και τρία κόκκινα.

Στα πέντε δε από αυτά (μονοποικιλιακά) δίνει τη δική της άποψη για το πώς μπορεί να οινοποιηθεί με ενδιαφέρον η Μαλαγουζιά, το Chardonnay, το Λημνιό, το Syrah και το Sangiovese. Οι τιμές τους ξεκινούν από 9,50 ευρώ και φτάνουν στα 17 ευρώ.

πηγη: Enet


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑