Ειδήσεις

Published on June 12th, 2013 | by fileto

0

Εξιχνιάστηκαν 10 κλοπές στην Καβάλα από 7 δράστες

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, έξι (6) κλοπές σε καταστήματα, τρεις (3) κλοπές ποδηλάτων και μία (1) απόπειρα διάρρηξης καταστήματος, στην πόλη της Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία επτά (7) ατόμων, τριών (3) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 15, 14 και 13 ετών και τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 17, 16, και δύο 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από Δεκέμβριο 2012 έως Μάιο 2013, ο 13χρονος υπήκοος Αλβανίας, είτε ενεργώντας μόνος είτε με κάποιους από τους άλλους δράστες, αφαίρεσε από έξι καταστήματα της Καβάλας τέσσερις (4) ηλεκτρονικές συσκευές, δύο (2) φορητούς υπολογιστές, το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, δύο (2) ηχεία, διάφορα τρόφιμα, αναψυκτικά και ποτά.

Επίσης προέκυψε ότι, με παρόμοιες συνθέσεις, αφαίρεσαν τρία (3) ποδήλατα από την πόλη της Καβάλας, καθώς και ότι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα κατάστημα, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τα τρία ποδήλατα, καθώς και μέρος από τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 13χρονού, μεταξύ άλλων βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

· 10 ηλεκτρονικές συσκευές

· 9 ηχεία

· 2 σκελετοί ποδηλάτων

· 3 ζάντες ποδηλάτων

· 2 λάστιχα ποδηλάτων

Σημειώνεται ότι ο 15χρονος υπήκοος Αλβανίας, έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλεια Καβάλας για περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης και τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑