Ειδήσεις

Published on July 13th, 2013 | by fileto

0

Περίεργη μυστικοπάθεια για πλωτό σταθμό LNG

Με μεγάλη αγωνία περιμένουμε το λαλίστατο ΤΕΕ-ΑΜ να μας πει αν συμφωνεί ή όχι με την εγκατάσταση πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου στον κόπλα της Καβάλας, μια και πρωτοστατούσε η σημερινή του διοίκηση στην μη εγκατάσταση δεξαμενών υγρών καυσίμων στην περιοχή της Βάσσοβας.

Εν τω  μεταξύ η ΔΕΠΑ προσπαθεί με συζητήσεις και ενημερώσεις κεκλεισμένων των θυρών να κερδίσει την θετιοκή γνώμη της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας.

Αυτό φάνηκε στη συνάντηση εργασίας που είχε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Χάρης Σαχίνης και υπηρεσιακοί παράγοντες της δημόσιας επιχείρησης με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο ΤΕΙ Καβάλας έγινε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης σε κοινές δηλώσεις τους οι τοπικοί φορείς τόνισαν πως η συζήτηση με τον κ. Σαχίνη δεν τους έκανε σοφότερους και ότι απαιτούνται κι άλλες συναντήσεις ώστε να δοθούν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη επένδυση.

Επίσης, όλοι έκαναν λόγο για την ανάγκη περισσότερης και σχολαστικότερης ενημέρωσης, αλλά και για την ανάγκη εκπόνησης περιβαλλοντικών και οικονομοτεχνικών μελετών για τις επιπτώσεις, την επικινδυνότητα και τα οφέλη που μπορεί να φέρει η επένδυση με την εγκατάσταση πλωτής μονάδας LNG στον κόλπο της Καβάλας

Η μονάδα σχεδιάζεται να τοποθετηθεί πίσω από το λόφο της Νέας Καρβάλης, σε απόσταση ενός μιλίου από την ακτή, ενώ στο σχεδιασμό δεν υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία αποθήκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑