Βαλκάνια

Published on August 21st, 2013 | by fileto

0

Οι Τούρκοι τουρίστες γνωρίζουν την Ελλάδα και γουστάρουν

Τούρκοι τουρίστες σπάνε την προκατάληψη και φέρνουν τις λίρς τους στην Ελλάδα με τον τουρισμό.

Ήδη για φέτος πάνω από 800.000 τουρίστες από την Τουρκία μέχρι τώρα επισκέφθηκαν τη χώρα μας και λογίζονται στους καλούς πελάτες με ενδιαφέροντα, πολιτιστικά, γαστρονομικά και ιστορικά.

«Οι τουρίστες από την Τουρκία σε ορισμένα νησιά αναπληρώνουν το κενό των Ελλήνων που αδυνατούν λόγω της κρίσης να επισκεφτούν τα νησιά του Αιγαίου» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Ανδρέας Ανδρεάδης.

Οι Τούρκοι παρότι δεν διανυκτερεύουν πολλές ημέρες στον ελληνικό προορισμό δαπανούν σε κάθε ταξίδι τους αρκετά χρήματα για φαγητά και ποτά.

Πολλοί Τούρκοι επέλεξαν τις προηγούμενες ημέρες να κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας, καθώς μετά τη νηστεία περίπου ενός μηνός που επιβάλλει το Ραμαζάνι στον μουσουλμανικό πληθυσμό, απόλαυσαν τη εορτή του Σεκέρ Μπαϊράμ σε ελληνικούς προορισμούς.

Μεγάλος αριθμός Τούρκων επισκεπτών καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Θάσο και τη Θράκη αλλά κυρίως στα νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα, στο Τελωνείο της Χίου διένειμαν χιλιάδες τουριστικούς οδηγούς στην τουρκική γλώσσα για την καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών από τη γειτονική χώρα.

Η οικία του Κεμάλ Ατατούρκ, η οποία επαναλειτούργησε μετά την ανακαίνισή της ως μουσείου στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα, ενισχύοντας ιδιαίτερα τον τουρισμό της συμπρωτεύουσας. Ηδη, το θέμα έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα στα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.

Από τις 13 έως τις 20 Οκτωβρίου οι Τούρκοι, εξάλλου, θα έχουν την εορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ που θα αποτελέσει επίσης μια ευκαιρία για ταξίδια σε ελληνικούς προορισμούς.

Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της κίνησης από την Τουρκία κάνουν λόγο για αφίξεις έως και 800.000 τουριστών.

1,2 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες

Αντίστοιχα, από τη Ρωσία, ενώ στην αρχή του έτους οι προβλέψεις των τουριστικών φορέων έκαναν λόγο για αφίξεις ρεκόρ 1 εκατομμυρίου, τώρα μερίδα αυτών πιστεύει ότι η οροφή βρίσκεται στον αριθμό του 1,2 εκατομμύρια.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι πολίτες επισκέπτονται τη χώρα μας σε ποσοστό 40% ξεπερνώντας και τους Γερμανούς, ενώ σημείωσε ότι φέτος διπλασιάστηκαν και οι αφίξεις Ουκρανών πολιτών.

Και να σημειωθεί ότι οι εν λόγω αγορές μέχρι πριν από 3 χρόνια διοχέτευαν τον ελληνικό προορισμό με, περίπου, 1 εκατομμύριο τουρίστες, δηλαδή, ήταν σχεδόν 50% λιγότεροι από φέτος.

Προβλέψεις για εισπράξεις 11,5 δισ. ευρώ

Οι τελευταίες προβλέψεις, για τις συνολικές τουριστικές εισπράξεις της χώρας αναφέρουν ότι θα κυμανθούν μεταξύ 11 και 11,5 δισ. ευρώ. Επίσης, η αναθεωρημένη εκτίμηση για την εισερχόμενη τουριστική κίνηση στην Ελλάδα κάνει λόγο για αφίξεις έως 17,5 εκατ. ξένων τουριστών. Να σημειωθεί ότι ο κάθε Ρώσος σε κάθε ταξίδι του ξοδεύει, περίπου, 1.000 ευρώ όταν η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών στη χώρα μας ανέρχεται περίπου στα 560 ευρώ.

Το χάος στην Αίγυπτο φέρνει τους τουρίστες στην Ελλάδα

Το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί και το φθινόπωρο λόγω των επεισοδίων στην Αίγυπτο. Το λιμάνι του Ηρακλείου θα υποδεχθεί επιπλέον 15 κρουαζιερόπλοια που σχεδίαζαν να δέσουν σε λιμάνια της Αιγύπτου.

Ξένοι τουρίστες πραγματοποιούν μαζικές ακυρώσεις των διακοπών που είχαν προγραμματίσει στον δημοφιλή προορισμό της Μέσης Ανατολής, ενώ μεγάλοι tour operators δεν δέχονται νέες κρατήσεις, τουλάχιστον, μέχρι και το Σεπτέμβριο. Παράλληλα, και ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία που εξειδικεύονταν σε ταξίδια από την Ελλάδα προς την Αίγυπτο έχουν σταματήσει σχεδόν εξ ολοκλήρου τις πωλήσεις τους για τον προορισμό.

πηγη: Star


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑