Ειδήσεις

Published on October 17th, 2013 | by fileto

0

Ημερίδα για την απασχόληση ευάλωτων ομάδων στις Σάπες

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους στόχους και τις δράσεις της πράξης «Ανοιχτή αγορά εργασίας για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στην Π.Ε. Ροδόπης» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» θεματικού άξονα προτεραιότητας 4, «ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ», πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο Σαπών.

 

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο,  ενώ μεταξύ των φορέων που συμμετέχουν σ’ αυτή είναι και ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών  μέσω της  Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Ροδόπη».

 

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης κ. Στάθης Κεφαλίδης, εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής ο κ. Δημήτρης Γκαρτσώνης και το στέλεχος της δημοτικής αναπτυξιακής επιχείρησης Κ. Καραθεοδωρή κ. Δήμος Ισπικούδης.

 

Παρών στην ημερίδα ήταν και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Παντελής Μαγαλιός, ως εκπρόσωπος του φορέα που συμμετέχει στη Σύμπραξη.

 

Σκοπός των ομιλητών μέσω της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων, στην περιοχή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για το σκοπό, το περιεχόμενο, τους στόχους, τις δράσεις καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής τους στη πράξη.

 

Ο κ. Κεφαλίδης τόνισε, πως είναι πολύ σημαντικό να ξεφύγουμε από την νοοτροπία του παρελθόντος και από δω και μπρος να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στις προσπάθειες για εξεύρεση εργασίας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσιμη και δύσκολη. Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρέπει να ξέρουν ότι «θα πρέπει και να απαιτούν» όχι μόνο επιδοτήσεις αλλά καλύτερες υπηρεσίες από τους άλλους και πιο ουσιαστική συμμετοχή από τους ίδιους τους εαυτούς τους.

 

Ο κ. Μαγαλιός τόνισε ότι η κατάσταση στον εργασιακό χώρο είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά στο χέρι μας είναι να προσπαθήσουμε από κοινού, κυβέρνηση, εργοδοσία, φορείς, τράπεζες και εργαζόμενοι να φτιάξουμε ένα νέο πλαίσιο απασχόλησης που θα είναι ουσιαστικό και όχι πλασματικό και μονοβαρές.

 

Ο κ. Ισπικούδης ανέφερε τα κύρια σημεία της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα αυτό και τόνισε ότι απευθύνεται στους δυνητικούς ωφελούμενους του έργου, ήτοι σε μακροχρόνια ανέργους άνω των 45, με χαμηλά τυπικά προσόντα. Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια. Αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών. Άτομα με αναπηρία. Όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα αξιοποιήσουν υπηρεσίες συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας και θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε Επιδοτούμενα Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για την συμμετοχή τους σε ένα από τα προγράμματα κατάρτισης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑