Ειδήσεις

Published on November 15th, 2013 | by fileto

0

Πρέπει η περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης να βγει στο φως

Με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, της αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής –η οποία φάνηκε και από τη σημαντική προσέλευση κατά την έναρξή της- εγκαινιάσθηκε χθες το βράδυ η 22η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2013», στην Κομοτηνή, την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo από κοινού με την Περιφέρεια Ανατολικής-Μακεδονίας Θράκης.
Μάλιστα, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, εγκαινιάζοντάς την σημείωσε πως η φετινή διοργάνωση δείχνει τον δρόμο της νέας εποχής, που πρέπει να στηρίζεται στην εξωστρέφεια και την καινοτομία. Τόνισε δε πως η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μπορεί να εξελιχθεί σε θερμοκοιτίδα ανάπτυξης, με την αναπτυξιακή «αντεπίθεση» της χώρας να ξεκινά από εκεί. «Πιστεύουμε ότι η ελληνική περιφέρεια έχει τις δυνατότητες να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια ανάτασης της χώρας» σημείωσε, εκτιμώντας πως η εν λόγω περιοχή θα ξαναγίνει ισχυρή και ευημερούσα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, έκανε λόγο για ένα καινούριο βήμα τόσο με την αλλαγή της εποχής διοργάνωσης της έκθεσης όσο και με την ενεργή στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Μίλησε μάλιστα για μια στρατηγική συμμαχία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και δεσμεύθηκε πως ο εθνικός εκθεσιακός φορέας θα βρίσκεται δίπλα στην σημαντική αυτή έκθεση, αλλά και στο πλευρό της περιοχής.

Με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Αριστείδης Γιαννακίδης, τόνισε πως το ιστορικό διακύβευμα αυτή την περίοδο είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και περιέγραψε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας, με εργαλείο μια ενιαία περιφερειακή συνείδηση και στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη παντού και την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.

Σε χαιρετισμό του δημάρχου Κομοτηνής, κ. Γιώργου Πετρίδη, που διαβάστηκε καθώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να είναι παρών, τονίστηκε πως 22 χρόνια μετά από την πρώτη διοργάνωση, η «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» αναζητά μια καινούρια ταυτότητα και ενισχύεται τόσο από την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας όσο και από την ξεκάθαρη πρόθεση της τοπικής επιχειρηματικότητας να βγει προς τα έξω. Αναφέρθηκε μάλιστα πως το τρίπτυχο «προβολή-εξωστρέφεια-συνεργασία» προβάλλει ως το μόνο ελπιδοφόρο εργαλείο για το μέλλον.

Ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, κ. Ηλίας Ιωαννάκης, σημείωσε πως είναι επιτακτική ανάγκη να δουλέψουμε όλοι μαζί για να βγούμε από την κρίση και να προσελκύσουμε επενδυτές, σε μια προσπάθεια να γίνει η περιοχή αυτό που ήταν πριν από 20 χρόνια.

Τέλος, ο πρόεδρος του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης –όπου διοργανώνεται η έκθεση- κ. Μιχάλης Ραγκούσης, προτίμησε να αφήσει την παρουσία του κόσμου να «μιλήσει», ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εκθέτες που εμπιστεύτηκαν τη διοργάνωση και τη στήριξαν και κάλεσε τον κόσμο να την επισκεφθεί.

Στην 22η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2013» συμμετέχουν 100 εκθέτες, ενώ έχει επιτευχθεί πλήρης κάλυψη του διαθέσιμου στεγασμένου εκθεσιακού χώρου (1.470 τ.μ.). Μαζική είναι η παρουσία των Επιμελητηρίων και σημαντική η γεωγραφική διασπορά των επιχειρήσεων που συμμετέχουν αυτόνομα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Νοεμβρίου.

Αύριο, Σάββατο, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο ΔΕΚΑΜΑΘ ημερίδα με θέμα «Αξιοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων προς όφελος του τουριστικού μας προϊόντος». Τη δε Κυριακή θα διοργανωθεί «Κυριακάτικη Ποδηλατάδα», που θα ξεκινήσει στις 12:00 από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και θα καταλήξει στο ΔΕΚΑΜΑΘ, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για τους ποδηλάτες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑