Άποψη - Γνώμη

Published on December 8th, 2013 | by fileto

0

Μια Ελλάδα που βουλιάζει στη σιωπή

Ένας νεκρός αστυνομικός από πυρά Αλβανών κακοποιών για λίγα ψάρια στη Φλώρινα, νεκροί άνθρωποι από αναθυμιάσεις με κομμένο ρεύμα και απίστευτη αθλιότητα στην καθημερινότητά τους, ουρές στα συσσίτια, υγεία αλα κάρτ και κλειστά πανεπιστήμια με γονείς να πληρώνουν την αδράνεια πανεπιστημιακών και υπουργών, κούφια λόγια και στο βάθος κουτσαβακισμοί στη Βουλή για ένα τρύπιο δολάριο, για έναν ανούσιο προϋπολογισμό.

Μια ελληνική τραγωδία που γράφεται πλέον από την καθημερινότητα και παντού απλωμένη σιωπή.

Σιωπή από εκατομμύρια ανασφαλείς Έλληνες που βλέπουν  κόπους μιας ζωής να γίνονται αποκαΐδια, βλέπουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές να γίνονται παίγνιο στα χέρια αδυσώπητων πολιτικάντηδων, την καθημερινότητά τους να βυθίζεται σε έναν βούρκο θολό και άπατο.

Ναι, η Ελλάδα βουλιάζει στη σιωπή, ανήμπορη να αντιδράσει.

Γελάει κανείς όταν για πολλοστή φορά και για να κερδίσουν ορισμένοι πολιτικό χρόνο, μιλάνε για τον τελευταίο κάβο που καβατζάρουμε, για τα καλά λόγια που μας λένε οι ξένοι την ώρα που ακόμη και Έλληνες μετανάστες επιχειρηματίες λένε σε συγγενείς και φίλους τους «στείλε μου άλλο ένα θύμα από Ελλάδα να δουλέψει στο μαγαζί μου στη Γερμανία».

Μια απίστευτη τρέλα πάνω από την πιο όμορφη χώρα του κόσμου που δυστυχώς ακόμη δεν έχει αποφασίσει σε πια πλευρά πρέπει να σταθεί. Στην Ανατολή ή στη Δύση.

Ο Μηταράκης επιβεβαιώνει ότι έρχονται στην Ελλάδα επενδύσεις 6 δις ευρώ και ότι η φορολογία των επιχειρήσεων θα πέσει στο 15% την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον διαψεύδει και τονίζει από τη Βουλή ότι αυτό θα έρθει με τα χρόνια εφόσον βελτιωθούν τα οικονομικά μας.

Ο Στουρνάρας που πιστεύει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις υποφορολογούνται και ότι οι Έλληνες δεν πληρώνουν αυτά που πρέπει, προσπαθεί να μας πείσει ότι τα δύσκολα πέρασαν, (τα ίδια μας έλεγε και πριν από ένα χρόνο), μας λέει ακόμη ότι η ελληνική οικονομία έχει βελτιώσει κατά 25% την ανταγωνιστικότητα της, ενώ πρόσφατα η Μοοdy’s αναβάθμισε πέντε ελληνικές τράπεζες.

Να μη πω καμιά βαριά κουβέντα, όταν βλέπω γύρω μου να στεγνώνει η αγορά από τα λίγα ευρώ που κυλάνε στην άσφαλτο και οι περισσότεροι (όχι βέβαια όλοι) μετράνε και τα ψιλά για να αγοράσουν τα αυτονόητα.

Θα το δείτε τώρα τις γιορτές πόσοι θα στολίσουν σπίτια και πόσοι θα βγουν στην αγορά να φορτωθούν όπως κάποτε (λάθος μας) παραπανίσια τρόφιμα και δώρα.

Καλά να πάθουμε θα μου πείτε, εφόσον παρασυρθήκαμε και δεν φροντίσαμε να κάνουμε οικονομία όπως τόσες χιλιάδες συνέλληνες που έκαναν το σκατό τους παξιμάδι και το έστειλαν στην Ελβετία ή στις Παρθένες Νήσους.

Ναι μαζί τα φάγαμε αλλά ορισμένοι και δεν είναι λίγοι αυτοί φάγανε τον αγλέουρα.

Κι έπειτα; Ποια ή τιμωρία τους, Και ρεύμα έχουν στο σπίτι τους και την έπαυλη διαθέτουν και τα καλύτερα τρώνε και πίνουνε. Κι εσύ που τα έφαγες μαζί τους δεν έχει σημασία πόσα, φάε την μπομπότα σου και σκάσε, βούλιαξε στη σιωπή σου διότι κι εσύ το έγλυψες το κοκαλάκι σου.

Και μη ζητάς ευθύνες. Μην γκρινιάζεις. Μην είσαι μίζερος άνθρωπέ μου.

Τι σε νοιάζει, αν αρρωστήσεις θα έχεις το θαυμάσιο σύστημα υγείας του Άδωνη να σε γιατροπορέψει, θα έχεις την δωρεάν Παιδεία του Αρβανιτόπουλου να φροντίσει για τις σπουδές των παιδιών σου, θα έχεις την ανάπτυξη του Χατζηδάκη να σου βρει εργασία και την φροντίδα του Μανιάτη για το καθαρό περιβάλλον και την οικολογική σου ανάσα.

Θα μου πείτε αυτοί φταίνε που τα πράγματα δεν μπορούν να γυρίσουν καλύτερα και να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη; Μα αυτοί κυβερνούν.

Και τι να κάνουμε να πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ στους ΑΝΕΛ, στο ΚΚΕ, στην ΧΑ;

Αν πρόκειται να προτείνουν κάτι ποιο ουσιαστικό το οποίο να τεκμηριώσουν τότε ας τους ακούσουμε γιατί βαρεθήκαμε από φούμαρα και λόγια του αέρα. Λόγια κούφια τα οποία ειρήστω εν παρόδω σε πέντε μήνες θα αποκαλυφθούν όλα και τα φανερώσουν ποιοι απέτυχαν και ποιοι έχουν λόγω ύπαρξης για το μέλλον μας.

Κι όλα αυτά στο μεγάλο δημοψήφισμα που λέγεται …Ευρωεκλογές.

Εκεί θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια, γι’ αυτό επιτέλους σοβαρευθείτε διότι η σιωπή του Έλληνα αυτή τη στιγμή είναι εκκωφαντική.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑