Ειδήσεις

Published on April 11th, 2014 | by fileto

0

Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα από τον Βάκη Τσιομπανίδη

Μετά τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή ένας κτηνοτρόφος από την Ορεστιάδα ξεκινά την ίδρυση τους πρώτου μεταπολιτευτικού Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος στην Ελλάδα.

Η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος θα γίνει την Τρίτη 15 Απριλίου και ώρα 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Μέγαρο της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη.

 

Ιδρυτής του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος (Α.Κ.Κ.Ελ.) είναι ο Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης, κτηνοτρόφος από την Ορεστιάδα του Έβρου. Έως τα 17 του χρόνια έζησε στο Διδυμότειχο και μετά στην Ορεστιάδα. Σπούδασε Νομική στο πανεπιστήμιο «Paisi hilendarski» στη Φιλιππούπολη Βουλγαρίας, όπου και ιδρύει την εταιρεία ELLADA LTD.

 

Μετά το τέλος των σπουδών του έρχεται στην Ελλάδα όπου το 2005 εντάσσεται σε πρόγραμμα νέων αγροτών και ασχολείται έως και σήμερα 100% με την προβατοτροφία.

 

Φοίτησε 2 έτη στο ανοιχτό πανεπιστήμιο στο τμήμα «Ελληνικός πολιτισμός» και είναι μέλος του πρώτου στην Ελλάδα κτηνοτροφικού συνεταιρισμού «αμνός Θρακών».

 

Στις Δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2002 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας, επικεφαλής της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, με τη στήριξη όλων των προοδευτικών δυνάμεων.

Τσιομπανίδης

 

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του ΔΗ.Κ.ΚΙ, γραμματέας νεολαίας για 4 χρόνια, Α’ γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου για 8 χρόνια, υποψήφιος Ευρωβουλευτής (4η θέση) στις Ευρωεκλογές του 2004, υποψήφιος Βουλευτής ανεξάρτητος-συνεργαζόμενος με την ΔΗΜ.ΑΡ στις εκλογές 2012. Επίσης, διατέλεσε και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ βόρειου Έβρου.

 

Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Καλογραιάκη, νηπιαγωγό κι έχουν έναν γιο τον Γεώργιο 6 ετών και ένα κοριτσάκι 6 μηνών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑