Αθλητικά

Published on September 6th, 2014 | by fileto

0

Τα χάλια του κολυμβητηρίου Ορεστιάδας είδε ο υπουργός Αδριανός

Τους υποσχέθηκε ότι δεν θα πηγαίνουν στο εξής για προπονήσεις οι κολυμβητές της ακριτικής Ορεστιάδας στην Αδριανούπολη Τουρκίας για προπονήσεις, λόγω του ότι δεν θα έχει το κολυμβητήριο Ορεστιάδας πετρέλαιο.

Και δεν ήταν μόνο αυτό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Θράκη που πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός με αφορμή την τελετή αφής στην Αλεξανδρόπουλη της Φλόγας της Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Θερινούς Αγώνες Special Olympics – Αμβέρσα 2014, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Κομοτηνής.

Ο κ. Ανδριανός ενημερώθηκε για τη λειτουργία του ΕΑΚ, το οποίο έχει εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας, και ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα για έκτακτη ενίσχυση του ΕΑΚ για την υλοποίηση εργασιών άμεσης ανάγκης.

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Ανδριανός ερωτηθείς για το ζήτημα της αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, υπογράμμισε την προτεραιότητα που έχει η ασφάλεια αθλουμένων και φιλάθλων και επεσήμανε πως άκουσε με κατανόηση το επιχείρημα νεοεκλεγέντων δημάρχων ότι, λόγω των εκλογικών διαδικασιών του Μαΐου, σε πολλές περιπτώσεις σημειώθηκαν κωλυσιεργίες στη διαδικασία αδειοδότησης χωρίς γι’ αυτό να ευθύνονται οι νεοεκλεγείσες δημοτικές αρχές που ανέλαβαν τον Σεπτέμβριο.

Ο Υφυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη.

Ο κ. Ανδριανός επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ορεστιάδας, μεταξύ των οποίων και το Δημοτικό Κολυμβητήριο, για το οποίο υπάρχει συνεργασία μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των αντίστοιχων υπηρεσιών του Δήμου ώστε να υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης που θα μειώσουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας του. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος αυτό δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία του κολυμβητηρίου πέρσι.

Επίσης, ο κ. Ανδριανός επισκέφθηκε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Ορεστιάδας και ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο που αυτό επιτελεί, καθώς και τα έργα κατασκευής του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Ανδριανός στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργο Παυλίδη τον Αντιπεριφερεάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Λαμπάκη.

Τέλος, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο Γέφυρας Κήπων.

Μια μοτοσικλέτα έκλεψαν από χωριό της Καβάλας δυο νεαροί Έλληνες ηλικίας 20 και 21 χρόνων, όμως εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Χρυσούπολης να κινούνται σε αγροτική περιοχή, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

*** Τρύπωσε σε ένα σπίτι στην Αμφιλοχία, αλλά δεν βρήκε κάτι αξίας για να αρπάξει και αρκέστηκε σε ένα κινητό, ένας 37χρονος κάτοικος της πόλης που συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

*** Στην κατοχή ενός 20χρονου βρήκαν οι αστυνομικοί το κινητό τηλέφωνο μιας 18χρονης που είχε κλαπεί στις 24 Ιουλίου στις Καστανιές Έβρου και της το επέστρεψαν. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας.

*** Στον ίδιο εισαγγελέα παραπέμφθηκε μια 31χρονη Ελληνίδα, που συνελήφθη στο Διδυμότειχο από αστυνομικούς της Ασφάλειας ενώ φορούσε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου το οποίο είχε κλέψει λίγη ώρα νωρίτερα από την 23χρονη ιδιοκτήτριά του!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑