Ειδήσεις

Published on October 30th, 2014 | by fileto

0

Ενδιαφέρον των Γερμανών για το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ

Στο Μόναχο βρέθηκε πριν από λίγες μέρες ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Κωστής Χατζιδάκης προκειμένου να μιλήσουν σε ειδική εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Βαυαρίας.

Οι Γερμανοί ρωτούσαν με έκδηλο ενδιαφέρον τον γερμανομαθή Στυλιανίδη για το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ, την δημοσκοπική του άνοδο και το ενδεχόμενο να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Παράλληλα επιβεβαίωναν ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει περάσει και έχει μεγάλο δρόμο να κάνει η χώρα μας για να βγει από τις Συμπληγάδες.

Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του Ευριπίδη Στυλιανίδη τις τελευταίες μέρες και γίνονται αντικείμενο κριτικής από κυβερνητικούς κύκλους, αλλά οι δηλώσεις αυτές έχουν μια λογική συνάφεια και έχουν να κάνουν με την πραγματική εικόνα της πολιτικής σκηνής της χώρας.

«Η παρούσα κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει όλη τη δύναμη που διαθέτει για να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της» επισημαίνει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Για το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπογράμμισε ότι «μία τέτοια κυβέρνηση σαφώς θα ήταν καλύτερη από έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρει πού να οδηγήσει αυτή τη χώρα. Πριν από εκλογές, δεν βλέπω να γίνεται κάτι».

«Η κυβέρνηση πρέπει να προσπαθήσει να πετύχει το μέγιστο δυνατό και να δώσει τη μάχη για τη νίκη. Εάν, όμως, η κατάσταση δεν συντρέξει, θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα και να μην την οδηγήσουμε σε πολιτικές που μπορούν να μας πάνε πολλά χρόνια πίσω. Θα πρέπει κάποια στιγμή να πάμε σε μια φορολογική επανάσταση, χωρίς, όμως, να κλονιστούν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί. Πρέπει να μειωθούν σημαντικά οι φορολογικοί συντελεστές και να προστατευθούν βασικές αρχές του φιλελεύθερου συστήματος. Όπως η προστασία της ιδιοκτησίας» τόνισε ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στον Βήμα FM.

Παράλληλα με αυξημένο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Ροδοπίτη βουλευτή σε εκδήλωση όπου θα είναι στο ίδιο πάνελ με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Σήμερα το απόγευμα λοιπόν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6 μμ) θα γίνει συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση.

Ομιλητές ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρών πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θόδωρος Φορτσάκης και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κων. Μίχαλος .


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑