Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 11th, 2015 | by fileto

0

Βαίνει προς υλοποίηση η σιδηροδρομική Εγνατία

Προχωρά από την Κομισιόν παρά τα προβλήματα ένα σημαντικό πρότζεκτ σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, που ακούει στο όνομα “Σιδηροδρομική Εγνατία”.

Ήδη έχει πάρει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εντάσσεται στο νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της Κομισιόν «Συνδέοντας την Ευρώπη», γνωστότερο ως CEF (Connecting Europe Facility).

Επίσης  στα πρότζεκτ τα οποία έχουν ήδη προχωρήσει είναι και η  νέα γραμμή Τοξότες Ξάνθης – Νέα Καρβάλη και τη σύνδεση με τον εμπορευματικό λιμένα της Καβάλας (2 εκατ. ευρώ – συγχρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ), μήκους 31,8 χλμ.

Για τη δημιουργία της “σιδηροδρομικής Εγνατίας”, της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Αμφίπολη – Νέα Καρβάλη (προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση 1,9 εκατ. ευρώ), με τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση, δηλαδή του ανατολικού κλάδου της σιδηροδρομικής Εγνατίας.

Πρακτικά, ανοίγει ο δρόμος για τις πρώτες προμελέτες, καθώς το έργο μπορεί να είναι παντελώς ανώριμο, αλλά θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμο στο πλαίσιο των διευρωπαϊκών δικτύων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑