Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 9th, 2015 | by fileto

0

Αναβλήθηκε δίκη για τα επεισόδια στην Καβάλα

Αναβλήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ξάνθης η δίκη για τις συμπλοκές μεταξύ αναρχικών και ακροδεξιών στην Καβάλα τον Ιανουάριο του 2011, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Κατηγορούμενοι είναι δύο κάτοικοι Καβάλας, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, που είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια που είχαν γίνει στο κέντρο της Καβάλας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της εθνικιστικής οργάνωσης «Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας» για την επέτειο των Ιμίων, στις 30 Ιανουαρίου 2011. Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν επιχειρήσει να ματαιώσουν την εκδήλωση της ακροδεξιάς οργάνωσης, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύρραξη και τραυματισμοί.

Στο δικαστήριο της Ξάνθης βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης περίπου 50 μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους καθώς και 15 μέλη της Πατριωτικής Κίνησης, που είναι και οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας. Όπως είναι λογικό, η τοπική Αστυνομία έλαβε αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Λόγω της αποχής των δικηγόρων που ξεκίνησε από την Τετάρτη, η δίκη αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση του Κακουργοδικείου στην Ξάνθη.

πηγή: xanthipress

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑