Uncategorized

Published on March 6th, 2017 | by fileto

0

Με Λήμνο θέλει να συνδεθεί η Αλεξανδρούπολη

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ζήτησε από το υπουργείο Ναυτιλίας την επιδοτούμενη σύνδεση της γραμμής Αλεξανδρούπολη –Σαμοθράκη – Λήμνο – Μυτιλήνη, μία φορά την εβδομάδα καθ’ όλο το έτος, καθώς επίσης και την αύξηση κατά δύο μήνες στην ήδη επιδοτούμενη θερινή γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη –Λαύριο.

Σύμφωνα με το Δήμο, η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι επιβεβλημένη και ιστορικά αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα βιώσιμη, καθόσον επί πολλές δεκαετίες υφίστατο η άνω σύνδεση με μεταφορά εμπορευμάτων, αγροτικών προϊόντων ζωοτροφών και επιβατών.

Αποτέλεσμα είχε η άνω σύνδεση να δημιουργηθούν οικογένειες με δημότες και από τα 4 μέρη και οι κοινωνίες να έχουν σημείο αναφοράς την σύνδεσή τους μέχρι και σήμερα.

Η βούληση και η επιθυμία όλων των θεσμικών εκπροσώπων (περιφερειακών, δημάρχων, προέδρων επιμελητηρίων κ.λ.π.) είναι εκπεφρασμένηκαι μέσα από ειδικές ημερίδες. Η ύπαρξη πλοίου (αυτό που για το καλοκαίρι θα είναι μία φορά την εβδομάδα στη γραμμή Λαυρίου Αλεξανδρούπολης) καθιστά ακόμη πιο εφικτή την δημιουργία αυτής της σύνδεσης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑