Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 2nd, 2017 | by fileto

0

Ανοιξε κόντρα για τον διάδοχο του μακαριστού Προκοπίου

Ξεκίνησαν ήδη οι παρασκηνιακές διεργασίες για την εκλογή νέου μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Ο μακαριστός Προκόπιος πνίγηκε πριν λίγες μέρες και ετελέσθη η εξόδιος ακολουθία την Δευτέρα.

Ο σοφός λαός μας λέει τον εξής λόγο: «Η νύχτα βγάζει επίσκοπο κι η αυγή μητροπολίτη».

Αυτό σημαίνει ότι καθώς ο χρόνος προχωρά διεργασίες λαμβάνουν χώρα και αλλάζει κανείς άποψη για πολλά και σημαντικά θέματα. Πάντως πρόκειται για πολύ ιδιαίτερες διαδικασίες και θα υπάρξουν πολλές προεργασίες μέχρι τη σύγκληση της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο.

Όμως ήδη ακούγονται 3 ονόματα. ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο Πρωτοσύγκελλος τις Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως Αρχιμ. Ειρηναίος Λαφτσής.

Από τους τρεις προφανώς προβάδισμα για τον θρόνο έχει το αγαπημένο «παιδί» του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Μάλιστα ο αρχιμανδρίτης ήταν στην Καβάλα μαζί, δίπλα και πίσω από τον Αρχιεπίσκοπο με το μάτι του να κόβει σε όλες τις κατευθύνσεις, κατοπτεύοντας τον χώρο και τα πρόσωπα!

 

Το outsider λέγεται αρχιμανδρίτης Παύλος;

Το αγαπημένο παιδί του μακαριστού Προκοπίου λέγεται ότι ήταν ο αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος και υπηρέτησε χρόνια την μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Δεξί του χέρι, διαχειριστής των ιδρυμάτων της μητροπόλεως με συνεχή παρουσία στα κοινωνικά και εκκλησιαστικά δρώμενα της περιοχής μας αναμένει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, έχοντας στο πλάι του την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει ένα κύμα θερμών υποστηρικτών του που πιθανόν να επηρεάσει την απόφαση της Συνόδου


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑