Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 24th, 2017 | by fileto

0

Ο Χρήστος Μέτιος μαδά την μαργαρίτα της παράταξής του

Ήταν αναμενόμενο ότι η ψυχραιμία του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου θα «έσωνε» μια και συνεχίζει η ομάδα που είναι συσπειρωμένη κοντά του να μοιάζει σαν ψάρι έξω από νερό των προβλημάτων και των προκλήσεων της εποχής.

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης κακώς μέχρι σήμερα δεν ανεξαρτοποιήθηκε από την παράταξη «Περιφερειακή Αναγέννηση», σεβόμενος τον ιδρυτή της αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη με τον οποίο υπήρξαν συνοδοιπόροι και φίλοι.

Αυτό όμως δεν το σεβάστηκε ο νυν περιφερειάρχης και αντικαταστάτης του Γιώργου Παυλίδη μετά τον θάνατό του σημειώνοντας άλλη μια απώλεια μετά τον Οντέρ Μουμίν ο οποίος σθεναρά τον στήριξε για να ανακηρυχθεί στη θέση που βρίσκεται.

Με μια ανακοίνωσή του χθες ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ρίχνει λάδι στη φωτιά και σηματοδοτεί νέες εξελίξεις οι οποίες πιθανόν να του στοιχίσουν και την ηττα του στις επόμενες εκλογές για την περιφέρεια παρά τις συστάσεις που του έγιναν να είναι πιο προσεκτικός από το ίδιο το περιβάλλον του «προστάτη του» Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με την ανακοίνωσή του αυτή ο Χρήστος Μέτιος θέτει εκτός ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Αναγέννησης στις επόμενες περιφερειακές εκλογές τον πρώην θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και πετυχημένο στη θέση αυτή Μιχάλη Αμοιρίδη πράγμα που δεν σημαίνει φυσικά ότι ανεξαρτοποιείται.

 

Τι λέει η ανακοίνωση Μέτιου!

«Από την επόμενη κιόλας μέρα της παραίτησής του από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα τουρισμού, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Αμοιρίδης επέλεξε να ακολουθήσει ένα δικό του δρόμο, σε απόσταση από την παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης, αγνοώντας τις επανειλημμένες συστάσεις και προειδοποιήσεις που του έγιναν. Για να δικαιολογήσει την επιλογή του αυτή προσπαθεί να εμφανιστεί ως μοναδικός εκφραστής του οράματος του εκλιπόντος Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη.

Επειδή όμως κανένας δεν έχει δικαίωμα να βάζει τον εαυτό του πάνω από την Περιφέρεια, την παράταξη και τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και επειδή δεν υπάρχει χρόνος να ασχολούμαστε παρά μόνο με το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε, αποφάσισα να διευκολύνω τον κ. Αμοιρίδη στις επιλογές του.

Ανακοινώνω λοιπόν ότι θα είναι εκτός του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Αναγέννησης στις επόμενες περιφερειακές εκλογές».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ «ΠΡΟΚΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ

Στην Θάσο βρισκόταν ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης όταν έσκασε η ανακοίνωση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου με την οποία τον θέτει εκτός ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Αναγέννησης στις επόμενες εκλογές.

Τον αναζητήσαμε και με γρήγορα ανακλαστικά απάντησε ο Μιχάλης Αμοιρίδης στην ανακοίνωση του κ. Μέτιου και τελικά είναι η αρχή μιας κόντρας που τα αποτελέσματά της σίγουρα θα φέρουν μεγάλες ανατροπές και εξελίξεις.

Τονίζει στην ολιγόλογη και άκρως προσεκτική δήλωσή του ο Μιχάλης Αμοιρίδης ότι: «Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του κου Χρήστου Μέτιου, διότι ποτέ δεν είχα κάποια σχετική συζήτηση μαζί του. Είναι πρωτότυπο! Τα υπόλοιπα περί έργου και οραμάτων τα αφήνω στην κρίση των πολιτών.

Η θέση μου είναι και παραμένει στην Περιφερειακή Αναγέννηση (του Γιώργου Παυλίδη) και δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητεί αυτή την επιλογή μου.

Είμαστε άνθρωποι και το μέλλον κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Ευχαριστώ τον κ. Μέτιο για την συνεργασία μας, του εύχομαι καλή επιτυχία για τη συνέχεια και όλοι μας να είμαστε καλά το 2019».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑