Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 17th, 2017 | by fileto

0

«Έργα κ. Τσίπρα, όχι λόγια»

Κοινή Δήλωση των Βουλευτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, Καβάλας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη, Έβρου, Αναστάσιου Δημοσχάκη.
«Ο περιπλανώμενος κυβερνητικός θίασος επισκέφθηκε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επιδόθηκε στην προσφιλή τακτική του, την εξαγγελία δηλαδή αναπτυξιακών πολιτικών και έργων υποδομής χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Για άλλη μια φορά ακούσαμε το γνωστό επικοινωνιακό αφήγημα που αποσκοπεί μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων.
Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική από τα ωραία λόγια του πρωθυπουργού.
«Η Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας» για την οποία τόσο πολύ κόπτεται ο κ. Τσίπρας, συντρίβεται από την υπερφορόλογηση που έχει επιβάλλει. Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο πραγματικός δηλαδή παραγωγικός ιστός της τοπικής οικονομίας, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα βάρη που έχει επιβάλλει το κυβερνητικό επιτελείο, όταν μάλιστα έχουν να αντιμετωπίσουν και τον ανταγωνισμό γειτονικών χωρών όπου η φορολογία είναι πολύ χαμηλότερη.
Η Κυβέρνηση ενθαρρύνει τις επενδύσεις στα λόγια αλλά τις υπονομεύει στην πράξη.Το βλέπει κανείς και από την πορεία των βασικών έργων υποδομής στην κύρια πύλη εισόδου της χώρας εξ ανατολών τα οποία έχουν παγώσει.
Κάτω από αυτές τις πραγματικές συνθήκες, η Περιφέρεια ΑΜΘ αδυνατεί να αξιοποιήσει το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα της γεωγραφικής της θέσης.
Πριν λίγες μέρες, στην παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, ούτε ένας κυβερνητικός βουλευτής δεν έκανε τον κόπο να δώσει το παρών.
Είναι απολύτως φυσικό οι πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ να προβληματίζονται και να δυσπιστούν. Η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός καλούνται να δείξουν ότι δεν υποτιμούν τη νοημοσύνη τους. Να δείξουν στην πράξη ότι δεν ήρθαν να μοιράσουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και ότι δεν έχουν εγκαταλείψει στην τύχη της την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑