Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 11th, 2018 | by fileto

0

Ο Σταθάκης οι ιθαγενείς του κάμπου και ο αγωγός ΤΑΡ

Είναι να γελάει κανείς με την επικοινωνιακή τακτική του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος θα μας έρθει την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, στην Καβάλα για να μας πείσει ότι θα πρέπει να κάνουμε πίσω και να αφήσουμε ανενόχλητο τον αγωγό ΤΑΡ να περάσει από τα Τενάγη.

Χθες λοιπόν ο «πονηρός» Σταθάκης άφησε να περάσει στον Τύπο η είδηση ότι μας φέρνει την Δευτέρα μια χρηματοδότηση έργου, παράλληλα με την κατασκευή του TAP στη βάση της εγκεκριμένης όδευσης στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων, η οποία μάλιστα θα αποφασιστεί μετά από συνεννόηση του Υπουργείου με τους συναρμόδιους τοπικούς και άλλους φορείς και την Κοινοπραξία κατασκευής του ΤΑΡ.

Με άλλα λόγια την ανάγκη για καθαρό νερό στους κατοίκους του πρώην Δήμου Φιλίππων που κατά κύριο λόγο αντιδρούν στην όδευση του αγωγού από τα Τενάγη ο υπουργός πάει να την εξισορροπήσει με το έργο του νερού ύδρευσης προφανώς από το Κεφαλάρι!

Διαβάστε το κείμενο που δίνει στη δημοσιότητα ο «πονηρός» υπουργός και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: «Σε συνέχεια και ως αποτέλεσμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, με την παρουσία εκπροσώπων φορέων της Καβάλας, συμφωνήθηκε με τη Διοίκηση της κοινοπραξίας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), η χρηματοδότηση έργου, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ύδρευσης, λειψυδρίας και πλημμυρών στην περιοχή Καβάλας-Φιλίππων.

Η χρηματοδότηση του έργου, παράλληλα με την κατασκευή του TAP στη βάση της εγκεκριμένης όδευσης στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων, θα αποφασιστεί μετά από συνεννόηση του Υπουργείου με τους συναρμόδιους τοπικούς και άλλους φορείς και την Κοινοπραξία, σημειώνει ανακοίνωση του υπουργείου.

Το Υπουργείο συγκροτεί ομάδα εργασίας, με στόχο τον άρτιο σχεδιασμό και την ταχεία υλοποίηση του έργου και καλεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το Δήμο Καβάλας, το Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Μ. και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Π.Α.Μ.), να ορίσουν άμεσα τους εκπροσώπους τους».

Για να δούμε πως θα τον υποδεχθεί η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών κατά της διέλευσης του αγωγού ΤΑΡ από τα Τενάγη, τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη στην Καβάλα, αλλά και οι εκπρόσωποι φορέων της Καβάλας!

2 συνημμένα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑