Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 20th, 2018 | by fileto

0

Παραίτηση στην Καβάλα για τον Μπουτάρη!

Σοκ στον πολιτικό κόσμο προκάλεσε η τραμπούκικη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος χθες πρωί της Κυριακής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, λέγοντας ότι αυτό που έζησε ήταν εφιαλτικό.

Η καταδίκη της επίθεσης είναι ομόθυμη, με το Μαξίμου να μιλά για ακροδεξιούς τραμπούκους, τη ΝΔ για φασιστική επίθεση πατροδοκάπηλων, ενώ η Φώφη Γεννηματά μίλησε για σύγχρονους κοτζαμάνηδες.

Η επίθεση ξύπνησε μνήμες από το 2015, όταν σε συγκέντρωση Ποντίων έξω από τη Βουλή, ακροδεξιοί είχαν βιαιοπραγήσει σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου.

Την ώρα, πάντως, που ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη βία, η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής  Ουρανία Μιχαλολιάκου, έσπευσε να προκαλέσει και να υιοθετήσει, ουσιαστικά, την επίθεση, χαρακτηρίζοντας «μάγκες» τους δράστες.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.

Ο Νίκος Τόσκας διαβεβαίωσε τον Γιάννη Μπουτάρη ότι η αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη αυτοί που του επιτέθηκαν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης έπειτα από την έξοδο του τελευταίου από το νοσοκομείο.

«Οι τραμπούκοι – ακροδεξιοί θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Δεν είναι πατριώτες, προσβάλουν τη Δημοκρατία μας. Η αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτοί που επιτέθηκαν στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τόσκας.

 

Τριγμοί στην παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα

Για το γεγονός αυτό έγιναν πολλοί σχολιασμοί στα social media και στο facebook μεταξύ των οποίων και αυτός του δημοτικού συμβούλου με την παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα Χρήστου Πασχαλίδη ο οποίος έγραψε για την επίθεση στον δήμαρψο Θεσσαλονίκης τα εξής: « Πήρε αυτό που του άξιζε, μπράβο στα παλικάρια. Σειρά να παίρνουν οι βουλευτές προδότες».

Αυτή η ανάρτηση είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια σειρά από ανακοινώσεις και δελτία Τύπου που ζητούν από την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα να καταδικάσει την στάση του δημοτικού της συμβούλου και να τον απομακρύνει από την παράταξή της.

 

Η παραίτηση ήρθε άμεσα

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Πασχαλίδης με δήλωσή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο του διεμήνυσε ότι παραιτείται.

Παράλληλα τον ενημέρωσε ότι θα διορθώσει την ανάρτησή του και θα ζητήσει ταπεινή συγνώμη.

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Ας προστατεύσουμε τη Δημοκρατία

Η απόπειρα λιντσαρίσματος του Γιάννη Μπουτάρη  από «πατριώτες», τους αυτόκλητους υπερασπιστές του έθνους, πρέπει να μας ανησυχεί και να μας προβληματίζει .

Πολλοί από αυτούς που κρύβονται μέσα στον όχλο και γίνονται τιμητές ενός έθνους που η ημιμάθεια τους και το ταραγμένο τους μυαλό έχει δημιουργήσει, χτυπούν έναν πεσμένο άνθρωπο και θα το βάλουν στα πόδια όταν η πατρίδα θα χρειαστεί να υπερασπίσει τα σύνορα της. Οποίος διαβάζει ιστορία το ξέρει. Τα ανθρωποειδή χτυπούν έναν δήμαρχο που εκφράζει με θάρρος τη γνώμη του ενάντια στα εύκολα λόγια. Για του λόγου το αληθές ας ρωτήσουν τους ανθρώπους της αγοράς της πόλης του.

‘Όποιοι θέλουν να είναι δήμαρχοι ας ακολουθήσουν το παράδειγμα του και όχι να λέμε και να πράττουμε αυτά που μας φέρνει ψήφους. Συμφωνούμε με τον Σταθάκη και μετά λέμε στους αγρότες ότι είμαστε μαζί τους.

Κυρία Δήμαρχε επιτέλους να πάρετε θέση σε φαινόμενα που επωάζουν το αυγό του φιδιού και πλήττουν την δημοκρατία της χώρας μας.

Δημοτικός σας σύμβουλος επιδοκίμασε τις άνανδρες πράξεις των «παλικαριών» και τους προτρέπει να «δράσουν» και κατά των βουλευτών προδοτών. Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος κατέχει δημόσιο αξίωμα καταφέρεται κατά της δημοκρατίας, ελπίζω να πάρει θέση και η δικαιοσύνη.

Κυρία Δήμαρχε, δεν αρκεί να λέμε ότι οι γονείς μας ήταν αριστεροί και να δίνουμε χρήματα για αγορά κουπονιών ενίσχυσης του ΚΚΕ, ας δείξουμε και έμπρακτα ότι τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και τη Δημοκρατία. Τέτοιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν τιμούν τον Δήμο και την ιστορία του.

Μουριάδης Θεόδωρος, Δημοτικός Σύμβουλος

 

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΝΑΚΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Κωστής Σιμιτσής ζητά άμεσα μέτρα

Για το ίδιο θέμα και με τίτλο: «ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΠΩΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ» σε ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής τονίζει τα εξής: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ζητάμε την άμεση και χωρίς καθυστέρηση ποινική δίωξη των πρωταγωνιστών που με τις πράξεις τους προσέβαλαν τη δημοκρατία και δυσφήμησαν τη χώρα μας διεθνώς. Η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία. Δεν θα την καταστρέψουν όσοι στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου πατριωτισμού χτυπούν ανθρώπους για τις ιδέες και για τους λόγους τους.

Ζητάμε επίσης από τη δήμαρχο Καβάλας να τοποθετηθεί δημόσια για τα εγκληματικά γεγονότα της Θεσσαλονίκης και ιδίως να καταδικάσει πολιτικά τον συνεργάτη της και μέλος της παράταξης «Ανάσα για την πόλη» που επιδοκίμασε το λιντσάρισμα του Γιάννη Μπουτάρη. Ο φασισμός είναι μεταδοτική ασθένεια και κινδυνεύουμε όλοι με ασφυξία».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑