Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 31st, 2018 | by fileto

0

Ανήλικοι πρόσφυγες του Μυλοποτάμου Δράμας έβγαλαν μαχαίρια…

Μαχαίρια έβγαλαν το βράδυ της Τετάρτης στο Μυλοπόταμο Δράμας, πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Δομή Φιλοξενία στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης στην καφετέρια του χωριού, που ονομάζεται «Μικρό Παρίσι», έξι νεαροί αλλοδαποί πρόσφυγες, κάποιοι απ’ αυτούς ανήλικοι, προσωρινοί κάτοικοι στη Δομή Φιλοξενίας στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, προξένησαν καυγά με κατοίκους του χωριού.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, οι πρόσφυγες προξένησαν καυγά και επιτέθηκαν σε χωριανούς, ενώ κατά διάρκεια της πάλης που ακολούθησε, μαχαίρωσαν έναν κάτοικο στην πλάτη.

Αναλυτικότερα, οι δράστες ευρισκόμενοι σε κεντρικό σημείο του χωριού, αρχικά επιτέθηκαν απρόκλητα, λεκτικά και με σωματική βία, σε βάρος διερχόμενου από το σημείο 52χρονου ημεδαπού, ενώ στη συνέχεια ο 17χρονος δράστης τον τραυμάτισε με μαχαίρι στην ωμοπλάτη.

Οι κάτοικοι κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία έφτασε με αρκετούς άνδρες και με τη συνδρομή των κατοίκων του Μυλοποτάμου συνέλαβαν τελικά τους νεαρούς αλλοδαπούς. Να σημειώσουμε ότι, μετά από κάποιες κλοπές που έχουν πρόσφατα σημειωθεί στην πόλη της Δράμας, είναι το πρώτο και πλέον σοβαρό περιστατικό που συνέβη στην περιοχή. Και αν μη τι άλλο, η Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων θεωρείται μια από τις καλύτερες της χώρας!

 

Τσαμπουκάδες οι πρόσφυγες

Στον «Πρωινό Τύπο» μίλησε ο υιός του 52χρονου που δέχθηκε τη μαχαιριά από τους αλλοδαπούς, στο περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στον Μυλοπόταμο. Όπως είναι γνωστό, αλλοδαποί που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, έκαναν φασαρία σε καφετέρια του χωριού και στη συνέχεια προέβησαν σε απρόκλητες ενέργειες προκαλώντας τους κατοίκους. Ο 52χρονος που έτυχε να περνάει από εκεί δευτερόλεπτα μετά, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση, με αποτέλεσμα ένας απ’ αυτούς, ο 17χρονος, να προσπαθήσει να τον μαχαιρώσει.

Ο γιός του τραυματισμένου κατοίκου του Μυλοποτάμου, εξηγεί κι αυτός με τη σειρά του τι συνέβη. Όπως είπε, το περιστατικό ξεκίνησε από την συγκεκριμένη καφετέρια στο χωριό, όπου οι αλλοδαποί ζητούσαν τσιγάρα από πελάτες και από την ιδιοκτήτρια. Όταν δεν τους έδωσαν, εκείνοι άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τον κόσμο που ήταν εκεί σε άπταιστα ελληνικά… και στη συνέχεια βγήκαν στο δρόμο και άρχισαν να κλωτσούν τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο, ενώ από την καφετέρια είχαν ήδη καλέσει την Αστυνομία.

Στη συνέχεια και ενώ άρχισαν να αποχωρούν, κατά σύμπτωση περνούσε από εκεί ο κάτοικος που δέχθηκε το μαχαίρι στην πλάτη. Οι αλλοδαποί νόμισαν ότι ο άνθρωπος τους ακολούθησε και του επιτέθηκαν απρόκλητα. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσουν στιγμές πάλης, του όρμησαν και κάποια στιγμή ένας απ’ αυτούς έβγαλε μαχαίρι που είχε και τον κάρφωσε στην πλάτη, ενώ του έκανε και κάποια κοψίματα στα χέρια.

 

Τρέμουν οι κάτοικοι για τα χειρότερα

Σε δηλώσεις τους οι κάτοικοι του Μυλοποτάμου, τονίζουν ότι η παρουσία των αλλοδαπών από την περιοχή της ΒΙ.ΠΕ., έχει καταντήσει μια καθημερινή γάγγραινα για το χωριό και τα καθημερινά περιστατικά είναι πάρα πολλά.

Κλέβουν συνεχώς ποδήλατα απ’ όπου μπορούν. Κλέβουν οτιδήποτε βρούνε στις αυλές μας, ενώ κατεβαίνουν ακόμα και στα χωράφια και κλέβουν και από εκεί. Πολλές φορές έρχονται στο ποτάμι και ψαρεύουν, ή όλη μέρα κάθονται στο πάρκο, στο οποίο πια δεν μπορούν να πλησιάσουν οι κάτοικοι του χωριού.

Όπως μας έλεγαν, «στην αρχή  όλοι τους δεχτήκαμε και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε, αλλά αυτό πια έχει ξεφύγει. Δεν υπάρχουν όρια, δεν έχουμε άλλη υπομονή. Εξαντλήθηκε!»

Οι κάτοικοι εξέφρασαν επίσης τις ανησυχίες τους για το περιστατικό, ενώ φοβούνται και για ακόμα χειρότερα και πιο περιστατικά, αφού πια οι αλλοδαποί έχουν αποθρασυνθεί. Κάποιος μάλιστα απ’ αυτούς, εξέφρασε τους φόβους του ακόμα και για βιασμό!

Οι κάτοικοι τα βάζουν γενικώς με την κυβέρνηση και τονίζουν ότι δυστυχώς η Αστυνομία έχει δεμένα τα χέρια της και δεν μπορεί να κάνει κάτι, δεν μπορεί να επέμβει στη Δομή Φιλοξενίας.

Το περιστατικό είναι αρκετά σοβαρό, και κάποιοι από τους κατοίκους λένε ότι η μόνη λύση είναι να προστατεύσουν μόνοι τους, τις περιουσίες  τους, τους εαυτούς τους και τους ανθρώπους τους.

Τελευταία  μάλιστα, πριν από δύο εβδομάδες περίπου, νεαροί αλλοδαποί που φιλοξενούνται στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, είχαν  μπει σε γνωστό σούπερ – μάρκετ στο κέντρο της πόλης, και έκλεψαν από τσάντες υπαλλήλων κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια.

Και δυστυχώς η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως. Το πρόβλημα συνεχώς και μεγαλώνει και είναι καιρός πια να μπει ένα μέτρο σε όλες αυτές τις καταστάσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑