Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 4th, 2018 | by fileto

0

Καβάλα κατά Κομοτηνής για τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ!

Καβαλιώτικο αυτοδιοικητικό… ντέρμπι αναμένεται να έχουμε τις επόμενες ημέρες από τη μια και μάχη μεταξύ Κομοτηνής και Καβάλας από την άλλη.
Η μάχη της Καβάλας αφορά τον τέως δήμαρχο, Κωστή Σιμιτσή, όσο και τον τέως αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Πολιτισμού, Κώστα Παπακοσμά μια και οι δύο ενδιαφέρονται ζεστά για την θέση υποψηφίου περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με την υποστήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ.
Μολονότι κινείται έντονα η Καβάλα και η Κομοτηνή δεν πάει πίσω μια και ενώ θεωρείται “τελειωμένος” ο Φώτης Καραλίδης (λόγω αλλαγής πλεύσης του στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο), αναζωπυρώνονται τα σενάρια για τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη και τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΜ-Θ Κώστα Κατσιμίγα.
Χθες στην Κομοτηνή βρέθηκαν τόσο η βουλευτής Αττικής και υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, Εύη Χριστοφιλοπούλου και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Χατζησωκράτης.34235_4-57
Το πρωί είχαν επαφές με στελέχη του Κινήματος στην Αλεξανδρούπολη όπου είδαν και ενδιαφερόμενους υποψηφίους και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή διευρυμένη περιφερειακή σύσκεψη στελεχών και μελών νομαρχιακών επιτροπών.
Σε δηλώσεις της η κυρία Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ότι: «Τέλος Οκτωβρίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις των ονομάτων για Δήμους και Περιφέρειες».
Μέχρι τότε περιμένουν τι θα κάνει η ΝΔ η οποία θα ανακοινώσει ενδεχόμενα και την άλλη εβδομάδα τον υποψήφιό της στην ΑΜ-Θ και τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ!

Ποια είναι η γραμμή του ΚΙΝΑΛ στις συνεργασίες;
Έμφαση στην πολιτική γραμμή του διμέτωπου απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δίδουν στην Χαριλάου Τρικούπη με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τόσο της Φώφης Γεννηματά όσο και των πλέον προβεβλημένων στελεχών του ΚΙΝΑΛ.
Η “ντιρεκτίβα” της επικεφαλής του Κινήματος κατά την χθεσινή συνεδρίαση εργασίας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ήταν σαφής: «ανοίγουμε μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ που περιορίζεται στην διανομή της φτώχειας αλλά και με τη ΝΔ, που πραγματοποιεί άλμα στο κενό και αρκείται στη στήριξη των ισχυρών, μόνον έτσι τεκμηριώνουμε το αίτημα μας για την ισχυρή εντολή στις επόμενες εκλογές».
Η…αγωνία των επιτελών του ΚΙΝΑΛ δικαιολογείται από τον κίνδυνο, που εγκυμονεί για το νέο φορέα η διογκούμενη πόλωση ανάμεσα στους δύο μονομάχους. Στις κλειστές συσκέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη συνομολογούν πως μόνο μέσω της εδραίωσης μίας διακριτής πολιτικής στρατηγικής αλλά και μέσω της ανάδειξης των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα μπορέσει το ΚΙΝΑΛ να αντέξει εκλογικά την πίεση, που ήδη υφίσταται.
Το ζήτημα της κεντρικής πολιτικής γραμμής αναμένεται να απασχολήσει και την αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.
Την ίδια ώρα, η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί να διευθετήσει την εκκρεμότητα των υποψηφίων, που θα διεκδικήσουν τις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Παρά τη σοβούσα εδώ και καιρό φημολογία περί της κατά τόπους σύμπλευσης με τη ΝΔ, στο ΚΙΝΑΛ έχουν αποφασίσει πως τουλάχιστον για τον Α γύρο της συγκεκριμένης εκλογικής διαδικασίας θα ορίσουν δικούς τους υποψηφίους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑