Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 5th, 2018 | by fileto

0

Προς αναζήτηση υποψηφίου ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

Πολλά ονόματα έπεσαν στο τραπέζι της περιφερειακής σύσκεψης των στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ στην Κομοτηνή αλλά ακούστηκαν και αλήθειες που σε ορισμένους δεν άρεσαν.

Τελικά υποψήφιος κοινής αποδοχής δεν βγήκε και προφανώς το ΚΙΝΑΛ περιμένει το τέλος του μήνα και εφόσον η ΝΔ χρίσει υποψήφιο για να ανοίξει τα χαρτιά του και πιθανόν να πάει και σε συνεργασίες με άλλα πολιτικά κόμματα.

Κατ’ αρχάς ο Φωτης Καραλίδης, επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας, ενώπιον της βουλευτού Αττικής και υπεύθυνης Εσωτερικών Υποθέσεων του κόμματος Εύης Χριστοφιλοπούλου και του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας Δημήτρη Χατζησωκράτη, ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος για την περιφέρεια.

Από την άλλη επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κωστή Σιμιτσή για την κατάθεση υποψηφιότητάς του, λέγοντας χαρακτηριστικά …που ήσουν τόσο καιρό Κωστή;

Παράλληλα κατέθεσε την πρότασή του ότι αν θέλουν να κατεβάσουν ένα καθαρά ΚΙΝΑΛ ψηφοδέλτιο καλά θα κάνουν να προτιμήσουν για παράδειγμα τον Τάσο Τσαλδαρίδη που είναι και συνεπής στην παράταξη του Άρη Γιαννακίδη και παρών συνεχώς στο περιφερειακό συμβούλιο, μια και ο Αρχέλαος Γρανάς δεν επιθυμεί να συμμετέχει.

Ο Γιώργος Πεταλωτής που ήταν παρών δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί ως υποψήφιος και παρακάλεσε να μην γίνεται αναφορά στο πρόσωπό του.

Για τον Γιώργο Πετρίδη είναι ξεκαθαρισμένο ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί προς το παρόν, αφήνοντας ανοιχτή εμπλοκή του σε κάποια άλλη αναμέτρηση.

Ο Κώστας Παπακοσμάς συνεχίζει να ενδιαφέρεται, αλλά ακούγεται και το όνομα του πρώην βουλευτή Γιώργου Ντόλιου για την υποψηφιότητα του επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου ΚΙΝΑΛ.

Τέλος η περίπτωση του Κώστα Κατσιμίγα επειδή είναι ιδιαίτερη προφανώς συζητήθηκε όταν οι πόρτες για το κοινό έκλεισαν και ξεκίνησε το πολιτικό στριπ τιζ των ενδιαφερομένων.

Όπως ανάφερε η κυρία Χριστοφιλοπούλου, οι ηγέτες σε Δήμους και Περιφέρειες, πάντως, πρέπει κατά την βουλευτή να έχουν ανοίγματα από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς μέχρι και τον κεντρώο χώρο. Δήλωσε όμως αισιόδοξη «γιατί είμαστε μία μεγάλη παράταξη» και εξήγησε πως αυτό που βλέπει από την κοινωνία είναι πως οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν ακριβώς την αλήθεια, πεπεισμένοι ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα που έδωσε αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση. «Έχουμε πορεία, ιστορία, δυναμική πρόταση για την αυτοδιοίκηση», είπε.

Η βουλευτής πάντως έκανε και πολιτικά σχόλια, στο πλαίσιο της τοποθέτησής της. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η χώρα δεν έχει βγει από τα μνημόνια αλλά αντίθετα βρισκόμαστε σε ένα «τέταρτο – άτυπο – μνημόνιο» κι έδωσε το εξής παράδειγμα: «Αν είχαμε βγει από τα μνημόνια, δεν θα είχαμε την ανάγκη να πάρουμε την άδεια των ετέρων για να μην κοπούν οι συντάξεις».

Τέλος, όσον αφορά στη δήλωση της κας Γεννηματά που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ μετά τις εκλογές, η βουλευτής προέταξε την ανάγκη συνεννόησης – είτε αυτή είναι στο πλαίσιο κοινής προσπάθειας είτε στο πλαίσιο ψήφων στήριξης, φέρνοντας ως παράδειγμα την εθνική συνεννόηση που κατάφεραν «τα αδέλφια μας στην Κύπρο», κι έτσι βγήκαν από την κρίση.

Ζήτησε να είναι ένα ισχυρό Κίνημα το ΚΙΝΑΛ, ώστε «να πάρουμε την τρίτη εντολή» από πλευράς του ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και πρόσθεσε: «Θέλουμε τη δύναμή μας σε κάθε περιοχή. Καλούμε τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δυνατότητα να είμαστε ισχυροί».

Μετά τις δηλώσεις, ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΡ, παρουσία πολλών στελεχών της κεντροαριστεράς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μεταξύ τους και ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑