Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 6th, 2019 | by fileto

0

Η παγωνιά φέρνει προβλήματα στην Καβάλα

Η  πρωινή ηλιοφάνεια στην πόλη και σε πολλά τμήματα του νομού Καβάλας δεν ήταν αρκετή να λειώσει το χιόνι που πάγωσε στους δρόμους που δεν καθαρίστηκαν εγκαίρως.

Ακόμη και το μεσημέρι η θερμοκρασία στην πόλη της Καβάλας ήταν στους -1 βαθμούς κελσίου στην καλύτερη περίπτωση.

Περιφέρεια και οι Δήμοι του Νομού έκαναν ότι ήταν δυνατό (θα μπορούσαν και καλύτερα) αν και στο πρώτο δίωρο της χιονόπτωσης το πρωί του Σαββάτου έδειχνε ότι θα έχαναν τον έλεγχο.

Τελικά τα κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό το κυρίως οδικό δίκτυο, αν και υπάρχουν ακόμη οδικές αρτηρίες που η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες όπως στα ορεινά του νομού και στη Θάσο, αλλά και στην Εγνατία οδό στο ύψος μεταξύ Αγίου Ανδρέα και τούνελ, όπου η κατάσταση είναι οριακή με αποτέλεσμα χθες να ανοιγοκλείνει ο δρόμος για να καθαριστεί από τα μηχανήματα.

Τοι ξημέρωμα του Σαββάτου είχαμε και το δίπλωμα μιας νταλίκας στην Εγνατία Οδό που προκάλεσε και αυτό το περιστατικό επιπρόσθετα προβλήματα.

Και μπορεί η Τροχαία Καβάλας με τις ισχνές δυνάμεις που διαθέτει να είναι «στα όπλα», αλλά θα πρέπει και να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις καθώς ο παγετός θα είναι παγίδα αν τελικά μας έρθει και το νέο κύμα του χιονιά με την ονομασία «Τηλέμαχος».

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας εκτελεί δρομολόγια όπου οι δρόμοι το επιτρέπουν τόσο μέσα στον νομό Καβάλας όσο και στις γραμμές Θεσσαλονίκης και Αθήνας, γι’ αυτό καλό είναι όσοι ταξιδεύουν να τηλεφωνούν για περεταίρω πληροφορίες.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλα εκτελεί δρομολόγια όπου οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Καβάλας και μάλιστα με πολύ προσοχή μια και υπάρχει η παγίδα του παγετού!

Ισχυροί άνεμοι μέχρι και 9 μποφόρ έπνεαν χθες στο Βόρειο Αιγαίο αναγκάζοντας την ματαίωση των δρομολογίων των πλοίων της γραμμής Λαύριο – Καβάλα – Νησιά Βορείου Αιγαίου.

Τελικά μετά το μεσημέρι με ανακοίνωση τονίστηκε ότι κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων μετά την άρση απαγορευτικού απόπλου που βρισκόταν σε ισχύ εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στο Αιγαίο.

Έτσι το Ε/Γ-Ο/Γ Ε. ΠΗΓΑΣΟΣ χθες έφτασε στην Καβάλα στις 11:30, ενώ το Ε/Γ-Ο/Γ N. ΜΥΚΟΝΟΣ είχε αναχώρηση χθες στις 04:00, για Λήμνο.

Κλειστές παρέμειναν και οι γραμμές Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν και τις επόμενες ημέρες, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑