Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 22nd, 2019 | by fileto

0

Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για πατριώτες μαθητές της Θάσου

Σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Καβάλας καλεί τη Διευθύντρια και τον Σύλλογο Διδασκόντων του ΓΕΛ Λιμένα να αποστασιοποιηθούν από την ανάρτηση μαθητών του λυκείου η οποία “ταυτίζει τη φιλοπατρία με τον φασισμό, απενοχοποιεί τους φασίστες και εξοικειώνει τους μαθητές με τον τρόμο”.

Να σημειωθεί ότι το δελτίο τύπου δεν υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Καβάλας, αλλά από την αντιπρόεδρο της Σοφία Φιλιππίδου (μέλος του Αριστερού Ενωτικού Σχήματος (παράταξη προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ), και την γραμματέα Ελένη Σακαλή.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σχετικά με την ανάρτηση μαθητικής ανακοίνωσης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του ΓΕΛ Λιμένα Θάσου. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση φαίνεται να αυτοχαρακτηρίζονται οι μαθητές με τον όρο «φασίστας», στον οποίο αποδίδουν τη σημασία του φιλόπατρη.

Δε γνωρίζουμε ποιοι διαχειρίζονται το facebook στο οποίο παραπέμπει ο επίσημος ιστότοπος του σχολείου. Δε γνωρίζουμε αν η διευθύντρια του σχολείου, κ. Κώτση, γνώριζε και αν έδωσε την άδεια να γίνει η συγκεκριμένη ανάρτηση.

Όμως, το γεγονός ότι η παραπάνω μαθητική ανακοίνωση παραμένει αναρτημένη σχεδόν δύο μήνες δείχνει ότι η Διεύθυνση του Σχολείου δεν αντιλαμβάνεται το αρνητικό σημασιολογικό φορτίο της λέξης «φασίστας» και τη μεγάλη ευθύνη που φέρει, όταν επιτρέπει ή συνδράμει στην εκφορά τέτοιας ποιότητας δημόσιου λόγου, ο οποίος ταυτίζει τη φιλοπατρία με τον φασισμό, απενοχοποιεί τους φασίστες και εξοικειώνει τους μαθητές με τον τρόμο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας ζητά από τη Διευθύντρια και τον Σύλλογο Διδασκόντων του ΓΕΛ Λιμένα να αποστασιοποιηθούν από τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Η αντιπρόεδρος Σοφία Φιλιππίδου / Η γραμματέας  Ελένη Σακαλη».

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Στην επίθεση πέρασε η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Θάσου και πολιτευτής της ΝΔ, Αρετή Κώτση σε κοινή γραμμή με τον σύλλογο διδασκόντων καθηγητών του ΓΕΛ Λιμένα Θάσου γιατί λέτε;

Στην ανακοίνωση η κυρία Κώτση αναφέρει τα εξής: «Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα 22–01–2019 την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καβάλας με την οποία υπονοεί ότι το ΓΕΛ Λιμένα Θάσου ανέχεται, ευνοεί και υποθάλπει τον φασισμό.

Πρόκειται για επιτηδευμένη διαστρέβλωση του νοήματος των λεγομένων των μαθητών του σχολείου μας στο συγκεκριμένο video του ψηφίσματος των μαθητών μας με αφορμή τις γενικευμένες καταλήψεις των σχολείων αναφορικά με το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας.

Απομονώνοντας αρχικά τη φράση “Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση…του φιλόπατρη” της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ, τονίζουμε ότι οι μαθητές μας δεν αυτοχαρακτηρίζονται ως φασίστες, αντιθέτως ο λόγος τους είναι σαρκαστικός προς αυτούς που ταυτίζουν τη φιλοπατρία με το φασισμό και γι’ αυτό ειρωνευόμενοι προβαίνουν σε έναν υποθετικό συλλογισμό ότι αν η φιλοπατρία είναι φασισμός, τότε αποδεχόμαστε τον όρο.

Αναφορικά με τη φράση ” …δείχνει ότι η Διεύθυνση …. με το φασισμό” της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ, τονίζουμε ότι τόσο η Διεύθυνση όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Λιμένα αντιλαμβάνονται πλήρως το νόημα των λεγομένων των μαθητών που ουδεμία σχέση έχει με την υποστήριξη ή διάδοση του φασισμού και γι’ α υτό δεν θίγονται από την εν λόγω ανάρτηση.

Σε κάθε περίπτωση το σχολείο μας είναι ανοιχτό στο διάλογο και σε μια άμεση επικοινωνία διά ζώσης με το θεσμικό όργανο της ΕΛΜΕ για περισσότερες διευκρινίσεις επί του συγκεκριμένου θέματος».

ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 «Αν θεωρείται φασισμός να αγαπάς την χώρα σου τότε δεχόμαστε τον όρο»

Πάμε τον χρόνο ενάμιση μήνα πίσω (1η Δεκεμβρίου 2018) και τότε με την κατάληψή τους οι μαθητές του ΓΕΛ Θάσου είχαν δεχθεί σωρεία κριτικής για την πράξη τους. Τότε απάντησαν προς όλους αυτούς που τους κατηγορούν για φασισμό. «Αν θεωρείται φασισμός να αγαπάς την χώρα σου τότε δεχόμαστε τον όρο»

Έγραψαν τότε οι μαθητές: «Οι μαθητές τοποθετούνται με ψήφισμα για το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το τελευταίο μόνο που άκουσα να εκστομίζετε δε δέχομαι.. ΚΙ ΟΎΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΊΤΕ ΠΟΤΈ..

Ότι το να αγαπάς τη Πατρίδα σε κάνει φασίστα.. Όχι αγαπημένα μας παιδιά….Κάποιοι κύκλοι στη Πατρίδα μας , ένεκα του επιστημονικού κύρους τους ή της αγραμματοσύνης τους ..ή γιατί πουλήθηκαν για 30 αργύρια…να πω καλύτερα, προσπαθούν να εδραιώσουν με κάθε τρόπο νέους ορισμούς και νέες σημασίες των ανθρωπίνων αρχών και αξιών. Να τους αλλάξει δηλαδή το νόημα, όπως μέχρι τώρα παραδοσιακά το γνωρίζαμε…

Ο ορισμός ενός πράγματος ορίζει την ουσία του.. δηλ. την εκφράζει και συγκεκριμενοποιεί τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται στην καθημερινή ζωή…Οι Έλληνες ως Έθνος , έχουμε πλήρες και αναφαίρετο το δικαίωμα του Αυτοπροσδιορισμού και της Αυτοδιάθεσης, να ορίζουμε τον χαρακτήρα και την ταυτότητα μας όπως αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από την ιστορικής μας πορεία… τις παραδόσεις μας…τις Θρησκευτικές…κοινωνικές…πολιτισμικές και πολιτικές μας ρίζες.. τους αιματηρούς Αγώνες…τις γενναίες Θυσίες και τις ανδρείες Μάχες που δώσαμε…

Οι άνθρωποι του σκότους που καταδυναστεύουν τους λαούς του κόσμου με πολέμους και οικονομικά παιχνίδια…θέλουν να διαποτίσουν τη νεολαία μας…με νέα ήθη και έθιμα, τα οποία αποσκοπούν στο να αλλοιωθούν οι παραδοσιακές αξίες μας…τα ιδανικά μας..να αλλοτριωθούν οι θεσμοί-δεσμοί στη χώρα μας…να αλλοιωθεί το Θρησκευτικό συναίσθημα και το Δόγμα Της Ορθοδόξου Πίστεως..

Προσπαθούν να διαμορφώσουν μια νοοτροπία που θα καθιστά απόλυτα προβλέψιμη και ελεγχόμενη συμπεριφορά και τρόπο ζωής.. με την παντελή εκμηδένιση κάθε κριτικής ικανότητας και σκέψης.. H συντονισμένη προσπάθεια εδραίωσης και επιβολής των νέων ορισμών και νοημάτων όπως το φασίστας για όποιον αγαπάει τη Πατρίδα του κι επιδιώκει το καλό της…

Πως η αγάπη για την Πατρίδα είναι εκ των προτέρων εκδήλωση ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, μας βρίσκει απέναντι…(ξέρετε πόσοι καθηγητάδες πανεπιστημίου ξεπουλήθηκαν για να ξαναγράψουν την ιστορία μας ?)

Αλυσίδες πνευματικές.. ψυχικές .σωματικές δε δεχόμαστε από προδότες και πουλημένους εθνοσωτήρες.. Αγαπημένα μας παιδιά, κάθε Έλληνας πολίτης που αισθάνεται το χρέος και νιώθει την ευθύνη να διαφυλάξει όσα μας παραδόθηκαν εως τώρα με θυσίες.. πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια να περιφρουρήσει τα ιδανικά και ιδεώδη της Ελληνορθόδοξης Αγιοπατερικής και Εθνικής παράδοσής μας …και να αποτρέψει κάθε αλλοίωση που προσπαθούν να του επιβάλλουν…Είστε το μέλλον της Πατρίδας μας.. Κι αν θέλετε να υπάρξει μέλλον…αγωνιστείτε τώρα στο παρόν…Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ…!!!!! «.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑