Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 28th, 2019 | by fileto

0

Με αποκριάτικες μάσκες έκαναν την ληστεία των 4,2 εκατ ευρώ

Η όλη ιστορία μπορεί και να γυριστεί κινηματογραφική ταινία μια και διαδραματίζεται στην Καβάλα και συγκεκριμένα στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα.

Οι δράστες έτσι όπως έδρασαν θα μπορούσαν να κερδίσουν και «βραβείο» μια και ο τρόπος τους είχε έμπνευση, μπλόφα και τελικά οι ληστές κομπιναδόροι έφυγαν με λεία 4,2 εκατ. ευρώ από τα γραφεία εταιρείας χρηματαποστολών και σεκιούριτι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του διευθυντή του υποκαταστήματός της στην Καβάλα.

Η υπόθεση απασχολεί έντονα τις Αστυνομικές Αρχές, αλλά και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, μια και όπως κατήγγειλε επιχειρηματίας, άγνωστοι του απέσπασαν ένα μυθικό ποσό στις μέρες μας που θα μπορούσε να είναι πολλαπλό τζακ ποτ λαχείου.

Σύμφωνα με τον 43χρονο διευθυντή της εταιρείας σεκιούριτι, την Παρασκευή 25/01 δύο άτομα τα οποία φορούσαν αποκριάτικες μάσκες του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Καραμανλή, του έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του.

Όταν τον πλησίασαν του είπαν ότι έχουν απαγάγει την πεντάχρονη κόρη του, που ζει με τη μητέρα της και ότι θα έπρεπε να υπακούσει τις εντολές τους για να μην κάνουν κακό στο παιδί.

Τον έπεισαν με αυτόν τον τρόπο να επιβιβαστούν όλοι στο ΙΧ του, να το παρατήσουν σε κεντρικό δρόμο της Καβάλας και εν συνεχεία να μπουν σε άλλο αμάξι το οποίο οδηγούσε ένας συνεργός τους.

Οι τέσσερίς τους μετέβησαν στην έδρα του υποκαταστήματος της εταιρείας σεκιούριτι που βρίσκεται στον κεντρικό οδικό άξονα Καβάλας – Δράμας, στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο μέρα νύχτα. Μπαίνοντας μέσα, τον διέταξαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο με τον επιχειρηματία να τους δίνει τελικά τον κωδικό και να τον ανοίγουν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με τον διευθυντή και υπεύθυνο του υποκαταστήματος, στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν 4,2 εκατ. ευρώ που ανήκαν σε πελάτες του και όχι στον ίδιο μια και ήταν εισπράξεις από διάφορες επιχειρήσεις ακόμη και την ΔΕΥΑ Καβάλας και τα οποία επρόκειτο να καταθέσει στην τράπεζα τη Δευτέρα, αλλά και με μέρος αυτών να κάνει ανεφοδιασμό των ΑΤΜ τραπεζών το Σαββατοκύριακο ημέρες πληρωμής συντάξεων. Από αυτά, του πήραν τα 4,2 εκατ. και του άφησαν 100.000 ευρώ (ποιος ξέρει γιατί) ενώ πριν φύγουν, τον έδεσαν.

Ο επιχειρηματίας κατάφερε να λυθεί, επικοινώνησε με τη σύζυγό του και διαπίστωσε ότι η κόρη του ήταν μια χαρά.

Σύμφωνα με τα όσα συζητούνται στην πιάτσα και από πληροφορίες, η Αστυνομία χαρακτηρίζει από την πρώτη στιγμή περίεργη την όλη υπόθεση, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι το θύμα έχει πέσει σε αντιφάσεις.

Η υπόθεση ερευνάται εξονυχιστικά και με πολλές λεπτομέρειες!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑