Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 1st, 2019 | by fileto

0

Ο Μέτιος αδιαφόρησε για την Επιτροπή Ισότητας Γυναικών!

Χωρίς συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας ΑΜ-Θ εδώ και 2 χρόνια

 

Εδώ και δύο χρόνια και πλέον έχει να συνεδριάσει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας (ΠΕΠΙΣ)ΑΜ-Θ. Οι συνεδριάσεις ήταν κάπως σε πιο τακτική βάση όσο ήταν στη ζωή ο αείμνηστος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης, καθώς πρόεδρος της ΠΕΠΙΣ είναι ο εκάστοτε Περιφερειάρχης.

Επί θητείας Μέτιου, αν και τα μέλη της Επιτροπής, (Φωτεινή Στριτάκη, Γεωργία Χειράκη, Ελένη Ιντζεπελίδου, Αλίκη Τσιατούρα) ζήτησαν από το 2017 με έγγραφο από τον κ. Μέτιο, ως πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας ΑΜ-Θ, να συγκαλέσει συνεδρίαση, το αίτημα έπεσε στο κενό της σιωπής και της αδιαφορίας… Έκτοτε…αγνοείται η τύχη της…

Τον Μάρτιο του 2018 έγινε απλώς η τροποποίηση σύμφωνα με την οποία πρόεδρος της ΠΕΠΙΣ τοποθετήθηκε ο Χρήστος Μέτιος και αντικαταστάτης του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, «Γνώση και Συνεργασία», Βασίλης Τραϊφόρος, ο οποίος πριν από ένα χρόνο σχεδόν, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είχε στηλιτεύσει την απραξία για τις συνεδριάσεις της ΠΕΠΙΣ.

Τον κ. Τραϊφόρο τον καλέσαμε και στην ΕΡΤ Κομοτηνής, να αναδείξουμε το θέμα και να παρακινήσουμε κάποιους να κάνουν αυτό που προβλέπεται…Μιλήσαμε δε ως περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ και με την κ. Χειράκη…από την οποία είχαμε αποσπάσει δέσμευση πως θα κινούσε τις διαδικασίες…και πάλι σιγήν ιχθύος…

Από τη στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, η Ελένη Δημούδη Τζατζαΐρη, με την οποία μιλήσαμε και της θέσαμε το θέμα, ως Γυναίκα και «έχουσα το πρόσταγμα», να βοηθήσει και σταματήσει αυτή την κατάσταση απραξίας και αφωνίας…και πάλι τίποτα…

Αξίζει να αναφερθεί πως στις ΠΕΠΙΣ γίνονται συζητήσεις για θέματα που αφορούν τη γκάμα γυναικείων ζητημάτων, όπως: Κακοποίηση, Ανάπτυξη, Απασχόληση, Παιδικοί σταθμοί, Βοήθεια, Επιχειρηματικότητα, Ενημέρωση, Γυναίκα και Ανεργία, Γυναίκα και Οικονομική κρίση, μια και οι Γυναίκες επλήγησαν ιδιαίτερα από τα μνημόνια. Επίσης, Πολιτισμός και σύνδεση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, αξιοποίηση ευρωπαϊκών –και όχι μόνο-προγραμμάτων με στόχο γιατί όχι μια την ίδρυση μια επιχείρησης, ή ενός Γυναικείου Συνεταιρισμού, κ.α.

Μια ΠΕΠΙΣ σε κανονική λειτουργία -όπως και σε άλλες περιοχές-θα πρέπει να συνεδριάζει μία φορά το μήνα…

Μπορεί βέβαια να μην συνεδρίαζε η επιτροπή Ισότητας της ΑΜ-Θ, ωστόσο ο κ. Μέτιος, διοργάνωσε στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας που είναι η 8η Μάρτη εκδηλώσεις με βραβεύσεις σε πετυχημένες Γυναίκες, όπως πέρυσι στην Καβάλα και φέτος μάλλον στη Δράμα.

Αυτά όσο καλά και να είναι δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την κανονική λειτουργία ενός θεσμού, όπως η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας ΑΜ-Θ, η οποία πέρα από το ενδιαφέρον για το που βρίσκονται τα Γυναικεία θέματα και το τι μπορεί να γίνει από πλευράς δευτέρου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθρεφτίζει και τον σεβασμό προς τις Γυναίκες, οι οποίες μην ξεχνιόμαστε, ψηφίζουν και είναι καλό να τις θυμόμαστε πάντα και όχι λίγο καιρό πριν τις εκλογές και σίγουρα όχι μόνο στις 8 Μάρτη -που πλησιάζει-, ως η παγκόσμια μέρα της Γυναίκας

Η σύγχρονη άσκηση πολιτικής δεν περιποιεί τιμή να θυμάσαι τους ψηφοφόρους σου με επιφανειακά μέσα, αλλά με ουσιαστικά της προσφοράς και της επίλυσης ζητημάτων στον βαθμό που μπορεί ο καθένας. Και αυτό αφορά το σύνολο των Αυτοδιοικητικών και των Πολιτικών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑