Εκδηλώσεις

Published on March 11th, 2019 | by fileto

0

Οι Καβαλιώτες έπιασαν το φίδι στην Καλαμίτσα

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των Καβαλιωτών και των επισκεπτών στον υπαίθριο χώρο του Κλειστού της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», όπου για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Καβάλας διοργάνωσε εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα.

Με κεντρικό σημείο των εκδηλώσεων το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, πολιτιστικοί σύλλογοι της Καβάλας, χόρεψαν παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς προτρέποντας και όσους βρέθηκαν εκεί να τους ακολουθήσουν.

DSC01322 DSC01330Στις εισόδους μοιράζονταν κουπόνια (για να αποφευχθούν οι δεύτερες βόλτες) και εκατοντάδες στριμώχτηκαν σε ουρές, για να πάρουν λίγα νηστίσιμα σε ειδικές συσκευασίες, λαγάνα και κρασί…

Στο ξεκίνημα της γιορτής σημειώθηκαν κάποιες διαμαρτυρίες μια και ορισμένοι ήθελαν νωρίτερα να ξεκινήσει η διανομή, αλλά τελικά πείσθηκαν ότι έπρεπε όλα να αρχίσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 11 ακριβώς!

Παράλληλα τα παιδιά έπαιξαν στον παιδότοπο, ενώ γονείς και παιδιά προσπάθησαν να πετάξουν τον χαρταετό τους, που άλλοτε το κατάφερναν και άλλοτε όχι, λόγω του αέρα!

Η ίδια εικόνα και στον προαύλιο χώρο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων, στις Κρηνίδες, όπου κι εκεί μοιράστηκαν σαρακοστιανά, λαγάνες και φασολάδα, ενώ πολιτιστικοί σύλλογοι χόρεψαν και ορχήστρες έπαιξαν για να χορέψουν άπαντες…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑